RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engelsk klubb følger Brann-stjerne

Sist oppdatert:
Charlton jakter midtstopper og sitter ringside når Brann spiller mot Everton torsdag. Da skal de se Kristjan Örn Sigurdsson.

(iBergen.no) Den engelske klubben Charlton, som kjemper om opprykk til Premier League, følger Branns solide islending Kristjan Örn Sigurdsson.

Charlton har fulgt islendingen over tid og skaffet seg referanser på spilleren. Ved minst ett tilfelle skal de ha sett ham live på Brann Stadion. Etter det iBergen.no erfarer skal det ha vært i en av kampene i de ordinære rundene av UEFA-cupen de skal ha vært der.

Gjennom kilder i England får iBergen.no denne opplysningen.

Ukjent for Brann
Da vi kontaktet Charlton onsdag formiddag opplyste de på pressekontoret at de på generelt sett ikke kommenterer slike spekulasjoner, men de bekrefter å ha vært i Bergen ved ett tilfelle i fjor høst.

- Det var en representant fra oss der (Brann Stadion) på høsten, sier en talsperson i klubben.

Brann kjenner ikke til interessen fra Charlton, men det kommer ikke som noen overraskelse for sportslig leder Roald Bruun-Hanssen at islendingen er i søkelyset til engelske klubber.

- Krissy er en spiller vi vet har internasjonal erfaring fra det islandske landslaget. Han er en god spiller og det er forventet at det er interesse rundt ham. Det er ikke overraskende for meg at klubber i England følger ham. Så langt har vi ikke fått noe formelt eller andre signaler om interessen, så får vi se hvordan vi reagerer dersom det skulle dukke opp, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no.

Må bli opprykk
Spillerens agent Olafur Gardarsson ønsker ikke å kommentere England-spekulasjonene.

- Det jeg kan si er at det er klubber som følger ham, sier han til iBergen.no.

Fra England blir iBergen.no opplyst om at Charlton er på jakt etter en nordisk midtstopper som har en pris på rundt to millioner pund (cirka 21 millioner kroner). En overgang skal primært være aktuelt dersom klubben rykker opp til Premier League.

Sigurdsson er en av Branns mest sentrale spillere og har avtale med klubben ut 2009. Han er fast inventar på det islandske landslaget, der han debuterte mot Italia (1-0-seier) i 2004. Brann ønsker naturlig nok ikke å si noe om hvor mye de vil forlange for stopperkjempen dersom det skulle bli aktuelt med en overgang.

Tidligere har klubber som Trabzonspor (Tyrkia), Sion (Sveits), Panathinaikos (Hellas) og danske Brøndby blitt nevnt i forbindelse med interesse for Brann-stopperen.

Sigurdsson kjenner til at Charlton har vært på Stadion-besøk, men enn så lenge forholder han seg til avtalen han har med Brann.

- Jeg vet de har vært der ved én anledning, men det er ikke mer enn interesse. Jeg har ikke hørt noe annet. Slik det er i dag har jeg en jobb i Brann og trives i klubben, men det er kjekt med interesse, sier Sigurdsson til iBergen.no.

Charlton på treningsleir
I øyeblikket ligger Charlton som nummer fem i Mesterskapsserien, noe som kvalifiserer for en play off-plass.

Charlton er i disse dager på treningsleir i utlandet og manager Alan Pardew har derfor ikke vært tilgjengelig for kommentar i denne sakens anledning.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere