Engelsk kommentator om Solskjær: - United bør sparke ham nå

FÅR KRITIKK. Manchester UNited-manager Ole Gunnar Solskjær.

FÅR KRITIKK. Manchester UNited-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Manchester United-manageren får tøff kritikk i tabloiden Daily Mail.

14.05.19 12:01

Det er Daily Mail og kommentator Ian Herbert som skriver dette tirsdag.

Avisen går hardt til verks i sin analyse av Manchester United og den norske manageren. Herbert hevder at Solskjær rett og slett er feil mann for jobben.

Nettavisen Pluss: Hvor mye kan du om Premier League? Test deg selv her!

Solskjær ble hentet inn som United-manager etter at José Mourinho fikk sparken i desember i fjor og han fikk senere jobben på permanent basis.

Det hele startet glimrende for den tidligere spissen og etter hvert virket de fleste overbevist om at Solskjær burde få jobben som United-sjef. Spesielt etter at det franske storlaget PSG ble slått ut av Champions League, var begeistringen stor.

Etter at 46-åringen fikk jobben fast tidligere i vår, har det imidlertid gått nedover. United endte til slutt som nummer seks på tabellen i Premier League og i siste ligakamp ble det et pinlig tap hjemme på Old Trafford mot Cardiff.

Sistnevnte lag hadde allerede rykket ned da United møtte dem.

LES: United har øst ut åtte milliarder på spillere. Resultatet er hårreisende: - En skrekkhistorie (+)

- Han har ingen plan

Nå har altså pipen fått en annen lyd og Herbert skriver følgende i Daily Mail:

- Det er bedre at Solskjær forsvinner nå, og at United tar nok en pinlig U-sving, framfor en tøff høst og nok en managersparking før jul.

Han mener klubben må sikte seg inn mot Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

- Hvis Pochettino føler at en Champions League-finale er så langt han kan ta Tottenham, så bør United gjøre et framstøt mot ham. Hvis de ikke går for Pochettino, så bør de se etter andre alternativer, skiver Daily Mail-kommentatoren videre.

Foto: Faksimile (Daily Mail)

Overskriften til Herbert lyder for øvrig slik: «United bør sparke Ole Gunnar Solskjær nå. Han har ingen plan, ingen brodd - han er feil mann for jobben».

Daily Mail-kommentatoren begrunner dette med at det virker som Solskjær ikke ser ut til å helt vite hva han skal gjøre med de spillerne han har til disposisjon.

- Spillerne merker det

Den siste tiden har det kommet rapporter om en såkalt «råtten kultur» innad i United-garderoben, med spillere som er mer opptatt av seg selv, enn klubben. Tidligere United-spiller Roy Keane uttalte på TV for en tid tilbake at dagens spillere i klubben kom til å kaste Solskjær «under bussen» så fort de fikk sjansen.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Samtidig verserer det også en rekke rykter rundt spillere som kan være på vei bort. Stjernen Paul Pogba kobles blant annet til den spanske storklubben Real Madrid.

Videre argumenterer Herbert med at det vil ta år å bygge opp United til et topplag igjen og at det er vanskelig å se for seg at nordmannen kan gjøre denne jobben.

- Selv om han har forsøkt å spille med mer fart og ta United tilbake til gamle tradisjoner, finnes det ikke noe bevis for at han vet hva han skal gjøre med de spillerne han har til sin disposisjon. Spillerne merker dette. Det er vanskelig å finne noe som helst begeistring blant dem, for det som skal skje framover i tid.

- Fohastet valg

Herbert mener United gjorde et forhastet valg da de ansatte Solskjær.

- Det at United forhastet seg med å ansette Solskjær permanent minner bare om det samme de har drevet med de siste seks årene. De har gått fra den ene katastrofen til den andre, uten å gå metodisk til verks ved ansettelser, skriver Herbert.

- Hadde de gjort jobben litt bedre, hadde de sett at Solskjær ikke akkurat var noen visjonær under sin korte tid som manager i Cardiff i 2014, mener Herbert.

Cardiff rykket som kjent ned fra Premier League med Solskjær som manager.

Det har lenge vært spekulert i at Solskjær skal få hjelp av en såkalt «teknisk direktør» i jobben med å bygge opp igjen laget, men også her tror Herbert klubben er på bærtur.

- United virker rett og slett ikke i stand til å gjøre ting på en skikkelig måte. De er besatt av det som var før. De vurderer folk som Mike Phelan, Rio Ferdinand og Darren Fletcher i sentrale roller når det kommer til spillerlogistikk, selv om ingen av disse har noe erfaring eller resultater å vise til på dette området, mener han.

Herbert trekker selv fram navn som Stuart Webber, Dan Asworth og Edwin van der Sar som folk United bør se mot når de skal ansette en slik sportslig leder.

Ifølge Sky Sports skal nevnte Fletcher per nå være en av favorittene til å lande en jobb med sin tidligere klubb, der han skal jobbe med spillerlogistikk.

Fikk støtte av Herrera

Baskeren Ander Herrera har allerede annonsert at han forlater United til sommeren, i et intervju mandag ga han imidlertid et litt annet bilde av Solskjær-situasjonen.

- Jeg har virkelig tro på Ole og jeg har virkelig tro på Michael (Carrick), Kieran (McKenna, Mike Phelan og Mark Dempsey også, men jeg tror det er en vanskelig jobb som venter. Det er min mening som supporter og som en som kjenner klubben, sa Herrera til The Guardian.

Herrera mener at spillerne står klare til å kjempe for Solskjær fremover.

Nettavisen Pluss: Nettavisen kårer årets lag i Premier League

- Han er en av de beste personene jeg har møtt i fotballen. Alle i garderoben elsker ham. Alle ønsker å kjempe for ham. Når du har spillerne bak deg og de ønsker å kjempe for deg, så er en del av jobben gjort. Jeg tror på karma og hvis du er en god person, hvis du står på og er tro overfor spillerne og fansen, så kommer det til å ordne seg før eller siden, sa midtbanespilleren i intervjuet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.