Gå til sidens hovedinnhold

Engelsk TV-profil ut mot Solskjær etter oppstyr rundt draktnummer

Ole Gunnar Solskjær får kritikk, men Erik Thorstvedt tror ikke United-manageren kunne brydd seg mindre.

Ole Gunnar Solskjær er etter hvert blitt godt kjent med at mange mener mye om Manchester United og jobben han gjør som manager i klubben.

Nå får nordmannen kritikk etter at det kom frem at Raphael Varane skal ha bedt Phil Jones om å få draktnummeret hans, etter at han nylig signerte for klubben.

- Solskjær var svak

Jones er helt tydelig ikke i Solskjærs planer i Manchester United, og beIN-kommentator Richard Keys mener nordmannen burde ha grepet inn da Jones skal ha nektet å gi fra seg draktnummer 4.

- Solskjær burde ha fortalt Phil Jones «velg hvilket draktnummer du vil over 30, Phil. Du er ikke i planene mine. Du kommer ikke til å spille. Jeg skal ha det nummeret tilbake». Solskjær var svak, skriver Keys i et blogginnlegg.

64-åringen mener United-manageren ville tjent på å være enda mer nådeløs.

- Det er dette jeg snakker om når jeg sier at dette er noe som kan utvikle seg. Han er nødt til å være mer hensynsløs.

Det var Manchester Evening News som først omtalte at Jones ikke var villig til å si fra seg sitt draktnummer til den nyankomne midtstopperen fra Real Madrid. Dermed ble Varane presentert med nummer 19 på Old Trafford i helgen.

Thorstvedt: - Siste Solskjær bryr seg om

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror det har skjedd ting i kulissene, som har ført til at Jones føler seg dårlig behandlet og dermed ikke vil gi fra seg nummeret sitt.

- Det er nok ting som har skjedd, som har gjort Phil Jones forbannet. Det er mange ting, som skjer internt i klubber, som kommer fram med jevne mellomrom. Vi så jo at dama til Sergio Romero la ut Twitter-meldinger om hvor lite respekt han ble behandlet med, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Klubben har likevel en makt til å overstyre. Det er bare å ta fra ham det draktnummeret, det er ikke verre enn det. Det synes jeg er helt fair hvis de gjør. At spillerne gjør seg vanskelige noen ganger kan jeg forstå, men til syvende og sist har de ikke noe de skulle ha sagt. Det står ikke i kontrakten til Phil Jones at han skal ha nummer fire, sier Thorstvedt.

- Hva tenker du om kritikken mot Solskjær i denne saken?

- Jeg tror det er det siste Ole Gunnar bryr seg om. «Who cares»? Han har nok å tenke på, om ikke han skal blande seg inn i sånne ting og. Noen spillere er veldig opptatt av slikt og andre bare driter i det. Jeg tror Varane er i siste kategori.

Phil Jones er inne i sin tiende sesong som Manchester United-spiller etter at han kom fra Blackburn sommeren 2011. Forrige sesong var han imidlertid kun på banen i to Premier League-kamper. 29-åringen har kontrakt med United fram til sommeren 2023.

Manchester United sesongåpnet med en sterk 5-1-seier mot Leeds lørdag. Til helgen er Southampton motstander på bortebane.