Engelske lag gjør det bra i Europa: - Det kan bli svært problematisk for oss

LANDSLAGSSJEFEN SKEPTISK: Gareth Southgate er bekymret for det tette programmet for engelske spillere.

LANDSLAGSSJEFEN SKEPTISK: Gareth Southgate er bekymret for det tette programmet for engelske spillere. Foto: Carl Recine (Reuters)

Gareth Southgate er bekymret for hvordan Champions League-deltagelsen til Premier League-lag denne sesongen kan påvirke mulighetene for nasjonens første trofè siden 1966.

14.03.19 14:01

Onsdag kvalifiserte nok et Premier League-lag seg til kvartfinalene i Champions League, etter bragden til Liverpool mot Bayern München. Til glede for engelske fotballsupportere, men ikke like mye for landslagssjefen.

Det er hovedsaklig Englands deltagelse i årets utgave av Nations League som bekymrer landslagssjefen. «Three Lions» skal nemlig spille semifinale mot Nederland 6. juni, bare fem dager etter Champions League-finalen i Madrid.

- Er det realistisk at de kan spille?

Skulle to engelske lag nå den gjeveste av alle klubbfotball-finaler, vil det by på hodebry for Southgate og resten av trenerteamet.

Ifølge Daily Mail fortalte landslagssjefen åpent om sin bekymring da han denne uken presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Tsjekkia og Montenegro i mars.

– La oss si at to engelske lag når finalen. Da ser vi ikke de spillerne før i beste fall mandag, altså tre dager før semifinalen. Vi har tross alt kommet langt, vi kvalifiserte oss for denne kampen for et halvt år siden. Det er en strålende mulighet for å vinne noe sammen, og så risikerer vi at vi ikke får samlet gutta i tide, sa Southgate til et samlet pressekorps.

SUKSESS: Liverpool, ledet av Jurgen Klopp, er blant de engelske lagene som har tatt seg videre i Champions League. Foto: Peter Kneffel (AFP)

Det er hevet over enhver tvil at en Champions League-finale står høyere for de fleste fotballspillere enn dagens Nations League-format, og Southgate mener det kan by på mer enn bare fysiske utfordringer for spillerne hans.

– Med følelsene en Champions League-finale bringer med seg, er det i det hele tatt realistisk å forvente at spillerne som har vært involvert vil kunne spille for oss tre dager senere?

Bra sesong for Premier League-lagene

England skal forberede seg på treningsanlegget St. Georges Park, slik at spillerne tidvis kan komme seg hjem for å slappe av. Laget reiser ikke til Portugal, der semifinalen skal spilles, før 5. juni - altså dagen før.

Årets utgave av Champions League har vært en opptur for Premier League-lagene, som i flere sesonger har underprestert i den gjeve turneringen. Med overbevisende prestasjoner mot lag som PSG, Borussia Dortmund og nå senest Bayern München, er det ingen tvil om at Premier League-lagene har slått kraftig tilbake.

Manchester United, Tottenham, Liverpool og Manchester City gikk alle videre fra åttedelsfinalene.

Fredag klokken 12.00 får vi vite om noen av de engelske lagene skal møte hverandre allerede i kvartfinalen, eller om lagene unngår hverandre i denne omgangen.

Dette er lagene som er i bollen:

• Tottenham

• Manchester United

• Liverpool

• Manchester City

• Ajax

• Porto

• Juventus

• Barcelona

UEFA har også gått tilbake til sitt eldre format denne sesongen. Det betyr at ikke bare kvartfinalene bestemmes på fredag, men også semifinalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Sport

Annonsebilag