RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Engelske supportere hetset Ferdinand

Sist oppdatert:
Tiltalt for å ha sunget rasisitiske sanger.

Rio Ferdinand er sjokkert over at enkelte England-tilhengere skal ha kommet med rasistiske sanger om ham og broren Anton under kampen mot San Marino forrige helg.

Englands fotballforbund (FA) venter med å handle i saken til episoden er bekreftet. Også Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er blitt kontaktet av antirasismeorganisasjoner for å undersøke om slike sanger faktisk ble sunget blant England-fansen under 8-0-seieren over San Marino.

«Du forventer og aksepterer at fansen erter litt fra tribunen. Det er en del av det som gjør fotballen så bra, men rasisme er ikke å erte. Og fra egne tilhengere? WOW, skrev Ferdinand på Twitter.

Manchester United-stopperen fulgte senere opp en ny melding. Der ba han alle om å avvente til saken er undersøkt nærmere: «Det er alltid en liten minoritet som ødelegger for alle andre. La oss ikke trekke forhastede konklusjoner. Vi får se etter etterforskningen».

Ferdinand har vært utsatt for kritikk etter at han meldte forfall til Englands VM-kvalifiseringskamper mot San Marino og Montenegro. Han var tatt med i den engelske troppen for første gang siden 2011, men takket nei fordi han følger et treningsprogram for ryggproblemene sine.

Derfor vakte det reaksjoner da han valgte å reise til Qatar for å være TV-gjest i forbindelse med kampen mot San Marino. Fredag fikk Ferdinand støtte fra United-manager Alex Ferguson. – Jeg synes han gjorde rett med å trekke seg og forklare det hele i et møte med Roy Hodgson. Jeg ba ham om å gjøre det. Så vidt jeg vet satte Roy pris på det, sa Ferguson under fredagens pressekonferanse.

- At han reiste (til Doha) er ikke noe jeg bryr meg om. Ingen burde bry seg om det. Spillerne hadde helgefri og kan gjøre som dem vil.

Ferguson synes det er trist at England-tilhengere er anklaget for rasisme rettet mot hans spiller.

- Jeg tror dessverre det har med det moderne samfunnet å gjøre. Vi ser det gjennom måten supportere velger å reagere på ting, sier Ferguson.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere