*Nettavisen* Sport.

Engen klar for mesterligafinale etter at Wolfsburg straffet Barcelonas sjansesløsing

 

Ingrid Syrstad Engen gratulerer Fridolina Rolfö (til v.) med målet som sendte Wolfsburg til mesterligafinale da Barcelona ble slått i semifinalen. Foto: Gabriel Bouys, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Ingrid Syrstad Engen og hennes lagvenninner i Wolfsburg kan glede seg til mesterligafinale søndag etter 1-0 over Caroline Graham Hansens ineffektive Barcelona.

25.08.20 22:31

Barcelonas menn ble ydmyket av Bayern München i mesterligaen. Kvinnene prøvde å gjenreise klubbens ære og var best i det meste av semifinalen, men også de måtte gi tapt for tysk motstand. Bittert nok var det tidligere Bayern-spiller Fridolina Rolfö som scoret.

– Dette sier mye om viljen og vinnermentaliteten i denne gjengen. Vi vant selv om vi ikke var på topp i dag. Vi hadde litt flaks, men jeg er stolt over at vi greide det, sa Rolfö til BT Sport.

Engen var involvert i vinnermålet i det 58. minutt, med en flott crossball til Svenja Huth. Innlegget fra høyre ble bare halvklarert. Ewa Pajor prøvde seg med et flygende brassespark, og via en Barcelona-forsvarer havnet ballen hos svenske Rolfö, som scoret fra kort hold.

Det var mot spillets gang, og etter at Barcelona hadde misbrukt en rekke store sjanser, mange av dem med norske Graham Hansen i en hovedrolle i semifinalen mot sin tidligere klubb.

– Jeg følte meg ganske sikker på at vi kom til å vinne, og vi gjorde alt unntatt å score. Vi hadde nok sjanser til å score minst tre mål, mens de fikk et mål ut av ingenting. Det føles tungt, men vi må gratulere dem og ønske dem lykke til i finalen. Selv må vi dra hjem og trene mer, sa Graham til BT Sport.

På overtid ble hun løpt ned av keeper Friederike Abt i feltet, men i stedet for straffespark fikk hun frispark mot seg.

Det var to lag som nesten hadde glemt følelsen av å tape som møttes. Barcelona var ubeseiret i 31 kamper (29-2-0) siden finaletapet mot Lyon i fjorårets mesterligafinale, Wolfsburg er nå ubeseiret i 40 kamper (37-3-0) siden CL-kvartfinalen mot Lyon i mars i fjor.

Lekehumør

Graham viste seg fram allerede i kampens åpningsminutt med et fint raid som endte med et skudd utenfor mål. På det som har vært Martin Ødegaards hjemmebane var det en annen norsk tekniker som viste fram sitt avanserte repertoar.

Dødballfoten hennes sto bak kampens første store sjanse da hun i det 13. minutt tok hjørnespark fra venstre. Bak en duell ved nærmeste stolpe traff ballen den utstrakte armen til stopperen Kathrin-Julia Hendrich og spratt mot mål. Keeper Abt slo den så vidt over, men om det hadde vært VAR i kvinnenes mesterliga ville det nok blitt straffespark.

Det kunne det blitt også i motsatt ende av banen da Marta Torrejón dyttet en motspiller noen minutter senere. Det ble ingen straffer på Anoeta, men Barcelona holdt taktpinnen og kom til de fleste sjansene.

Graham var involvert i de største. I det 37. minutt spilte hun fram Asisat Oshoala med en lekker utsidepasning. Spissen avsluttet utenfor hardt presset av Hendrich og Abt.

Lyktes ikke

I det 41. minutt hadde Graham vandret over på venstresiden. Hun ble spilt fram av Maria León, vendte nydelig bort Dominique Jenssen og fyrte løs mot nærmeste hjørne. Ballen strøk stolpen og traff nettveggen.

Wolfsburg, der Engen gjorde en god jobb i en av de to ankerrollene på midtbanen, var farlig på kontringer. Huth hadde lagets beste sjanse i første omgang, men var litt i ubalanse da hun nikket fra god posisjon, og keeper Sandra Paños reddet.

Barcelona hadde fortsatt overtaket etter pause, og i det 51. minutt kom Graham alene gjennom med et perfekt timet løp på en pasning i rett øyeblikk. Alene med keeper prøvde hun å finne Oshoala i stedet for å skyte selv, og Wolfsburg klarerte.

Rett etter baklengsmålet kom Barcelona til flere store muligheter, men saften gikk litt ut av laget mot slutten. Graham fant Jennifer Hermoso inne i målgården ti minutter før slutt, men ballen gikk ikke inn, og da Graham ble kroppstaklet av keeper på overtid fikk Wolfsburg frispark.

Dermed er det Wolfsburg som får møte Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen, i jakten på klubbens tredje mesterligatittel. Barcelona må fortsatt vente på sin første.

Kristine Minde bidro også på Wolfsburgs vei til mesterligafinale, men etter å ha avsluttet med tysk dobbelttriumf ble hun Rosenborg-spiller før mesterligasluttspillet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.