RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enger på tredje, Boasson Hagen i ledertrøyen


Edvald Boasson Hagen fortsetter i ledertrøyen i Tour of Britain.
Edvald Boasson Hagen fortsetter i ledertrøyen i Tour of Britain. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Den tyske sprinteren André Greipel vant den 7. etappen i Tour of Britain lørdag. Sondre Holst Enger ble nummer tre, mens Edvald Boasson Hagen fortsetter i ledertrøyen.

Det ble et samlet felt inn til Ipswich etter drøye 227 kilometer på sykkelsetet lørdag. Greipel var nok en gang ustoppelig og vant foran italienske Elia Viviani, mens IAM-rytteren Enger ble nummer tre.

Edvald Boasson Hagen kan fortsette i den gule ledertrøyen etter å ha blitt nummer fem på lørdagens etappe. Rittet avsluttes i en flat løype i London søndag, og det meste tyder på at det blir norsk sammenlagtseier.

En dag av gangen

Da NTB snakket med Boasson Hagen etter tredjeplass på mandagens etappe, var han ikke særlig optimist med tanke på en ny sammenlagtseier i rittet han vant i 2009.

– Når det gjaldt sammendraget sa jeg at jeg skulle ta en dag av gangen, og det har jeg gjort. Det har gått veldig bra, men det er en etappe igjen, og mye kan skje. Det gjelder å holde seg unna uhell, og at laget nøytraliserer sprintene underveis, sa han til NTB lørdag.

– Det er ikke så mange sekundene jeg leder med, men den som skal slå meg må greie å komme seg i et brudd.

Imponert

Mandag i neste uke går turen til USA og VM i Richmond. Dit skal ikke Sondre Holst Enger. Han imponerte nok en gang i kamp med noen av verdens beste spurtere.

– Laget gjorde en stor jobb for å få meg i posisjon til å kunne spurte om seier. Jeg la meg på hjul med Greipel. Jeg la all min kraft i spurten, men det holdt ikke til seier. Likevel er jeg fornøyd med pallplass, sa 22-årige Enger i en pressemelding fra IAM.

– Han har fått vist at han kan spurte. Han har virkelig imponert meg, sa Edvald Boasson Hagen om landsmannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere