ENGLAND - TSJEKKIA 5-0:

England fikk en strålende start på EM-kvalifiseringen i fotball med hele 5-0 hjemme mot Tsjekkia. Raheem Sterling gjorde tre av målene.

Manchester City-stjernen var skikkelig giftig i flomlyset på Wembley. Han fikk nettsus på alle sine tre første skudd i kampen.

Harry Kane scoret på straffe, etter at Sterling ble felt av den utlånte Chelsea-midtstopperen Tomás Kalas. På tampen gjorde Kalas den tsjekkiske elendigheten enda et hakk verre med å score selvmål.

Spilt trill rundt

Sterling ga England ledelsen etter 24 minutter. Han styrte inn 1-0 på en ball fra Borussia Dortmunds stjerneskudd Jadon Sancho. Målet kom etter 25 pasninger innad i det engelske laget, og ti av elleve spillere var borti ballen før den havnet i nettet.

Så skaffet Sterling straffen som Kane satte kontrollert inn til 2-0 like før pausen.

Tsjekkia hadde ingenting å stille opp med mot «Three Lions». Sterling la på til 3-0 etter litt over en time, og sju minutter senere fullførte han sitt hattrick.

Han ble dermed første engelske spiller til å klare den bedriften på Wembley siden Jermain Defoes måltrippel mot Bulgaria i september 2010, melder Opta.

Manglende Kalas-form

I sluttminuttene satte Tomás Kalas altså ballen i eget nett. Det skjedde etter at Tsjekkia-keeper Jirí Pavlenka hadde reddet mesterlig på et skudd fra Chelseas stortalent Callum Hudson-Odoi.

Sistnevnte ble fredag tidenes yngste engelskmann til å få sin første A-lagskamp. Rekorden lyder nå på 18 år og 135 dager.

Inntil fredag var det Duncan Edwards som hadde den da han debuterte i en alder av 18 år og 183 dager i april 1955. Tre år senere var han blant de omkomne i den tragiske flyulykken som rammet Manchster United i München 6. februar 1958.

(©NTB)