England får kamp av Tyskland

Foto: Rolf Vennenbern (AFP)

Chelsea og Arsenal møter formsterke tyske lag i Champions League onsdag og det blir ingen walkover for noen av dem. Sjekk våre tippetips.

23.11.11 10:35

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Milan berger poeng

Viking Lotto: Siste nytt om onsdagens gigantpott

Ukens midtukekupong består av seks kamper fra gruppespillet i Champions League, en skotsk ligakamp, en engelsk FA-cup kamp, to kamper fra den italienske cupen og avsluttes med to kamper fra den danske cupen. Bonuspotten er kommet opp i 1 150 000 kroner og utbetales som kjent kun ved fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Milan - Barcelona
Gigantmøte mellom to av den europeiske fotballens storheter i Milano. Dessverre har ikke kampen noen særlig betydning, da begge lagene allerede er klare for sluttspillet. Således er det eneste spenningsmomentet foran denne kampen hvem som vinner gruppen. Milan skuffet muligens en smule sist ved å rote bort en 1-0 ledelse borte mot Bate Borisov og ligger dermed to poeng bak Barcelona i denne gruppen. Serie A-formen er utmerket med 5-1-0 på de seks siste kampene. Kevin Prince-Boateng returnerer etter karantene.

Barcelona står med tre strake seirer i denne gruppen og 11-0 i målforskjell. Også i hjemlig liga er laget ubeseiret, men ligger likevel på annenplass bak Real Madrid. Her må Daniel Alves sone karantene, mens Andres Iniesta er skadet.

Det endte 2-2 i det omvendte møtet i Barcelona etter at Milan utlignet på overtid, i en kamp Barcelona dominerte fra start til mål. Ingen tvil om at Barca har den største kapasiteten, men all den tid kampen spilles i Milano og ingen av lagene har noe særlig å spille for, tror vi det bra sjanse for ny poengdeling. UB.

2. Arsenal - Borussia Dortmund
Over til gruppe F, der alle fire lagene faktisk kan avansere til sluttspillet. Arsenal topper gruppen ett poeng foran Marseille. Så langt har det blitt to ettmålsseirer og to poengdelinger for The Gunners som ikke har imponert i de foregående sluttspillkampene. Carl Jenkinson, Bacary Sagna, Jack Wilshere, Keiran Gibbs og Tomas Rosicky er skadet. Men Abou Diaby er endelig friskmeldt etter langvarig skadefravær.

Borussia Dortmund kunne endelig notere seg for den første seieren i dette gruppespillet hjemme mot Olympiakos sist. Tyskerne holder dermed 3. plassen i gruppa, tre poeng bak Marseille og fire poeng bak Arsenal. Taper den regjerende tyske seriemesteren denne kampen, kan det være game over, hvis Marseille slår Olympiakos i sin kamp. I den hjemlige ligaen har Dortmund for alvor fått opp farten og står med sterke 6-1-0 på sine sju siste seriekamper og tok en råsterk borteseier mot Bayern München lørdag kveld.

Det omvendte oppgjøret endte 1-1, begge lagene viser svært solid form om dagen. Klarer Borussia Dortmund å temme Robin van Persie, utelukker vi ikke at tyskerne får noe med seg herfra og vi setter alle tegn. HUB.

3. Marseille - Olympiakos
Nytt avgjørende oppgjør i gruppe F. Marseille gjorde en solid bortekamp mot Arsenal sist og dersom de vinner denne kampen og Borussia Dortmund ikke vinner i London, er laget klare for avansement til sluttspillet. I hjemlig liga har laget vært sn gedigen skuffelse hittil og røk på et nytt tap lørdag kveld borte mot godtgående Montpellier. Er dermed tolv poeng bak lederduoen PSG og Montpellier i Ligue 1 etter fjorten serierunder.

Olympiakos ligger sist i gruppen og må trolig vinne sine to siste gruppespillkamper for å kunne avansere. Selv det er trolig ikke godt nok for grekerne. Kun en seier er tatt i dette gruppespillet, de tre øvrige er tapt og Olympiakos har sjelden vært en stor trusel på bortebane.

Vi tror Marseille gjør jobben onsdag kveld og garderer ikke. H.

4. Bayer Leverkusen - Chelsea
Over til gruppeE og toppkamp mellom de to lederlagene. Bayer Leverkusen har vunnet begge sine hjemmekamper og tapt begge bortekampene og holder andreplassen og skal avslutte borte mor fortapte Genk og har således en bra mulighet til avansement til sluttspillet. I den hjemlige Bundesligaen ligger laget på sjuendeplass, sju poeng bak ledende Bayern München. Sju poeng på de tre siste ligakampene er bra. Viktige Andre Schurrle er tilbake for hjemmelaget her. Joneleit, Grimi, Simaeys, Hubert og Benteke er som langtidsskadd.

Chelsea leder altså gruppen to poeng foran Leverkusen og tre poeng foran Valencia. Avslutter hjemme mot Valencia og har således et godt utgangspunkt. Oppsiktsvekkende tre tap på de fire siste ligakampene i Premier League. Begge bortekampene hittil er endt uavgjort. Ingen spesielle mannskapsproblemer for Chelsea, bortsett fra langtidsskadde Michael Essien.

Dette ser vidåpent ut. HUB.

5. Valencia - Genk
Valencia holder tredjeplassen i gruppe E og vil med seier holde liv i håpet om avansement til sluttspillet. Poengdelingen i det omvendte møtet (endte 0-0 i Belgia) kan altså vise seg å bli kostbart, all den tid Valencia skal til London og møte Chelsea i den siste gruppespillkampen. Gjorde en svært solid kamp hjemme mot Real Madrid lørdag kveld og hadde fortjent poeng i den kampen, men holder likevel tredjeplassen i Primera.

Belgiske Genk overrasket med å ta et sterkt hjemmepoeng mot Chelsea i den forrige gruppespillkampen, har likevel kun to poeng (begge tatt hjemme). Borte er det blitt to tap og 0-7 i målforskjell. Middels åpning i den hjemlige ligaen med en foreløpig sjetteplass etter fjorten serierunder. Joneleit, Grimi, Simaeys, Hubert and Benteke er alle uaktuelle for bortelaget.

Her skal det ikke være snakk om saken, Valencia gjør jobben hjemme på Mestalla. H.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Shaktar Donetsk - FC Porto
Overraskende nok er dette et bunnoppgjør i gruppe G mellom to lag som har skuffet til nå. Med fem poeng opp til andreplassen er det kun seier som gjelder for hjemmelaget, men løpet er uansett trolig kjørt. I den hjemlige ligaen kniver laget som vanlig med Dynamo Kiev om tabelledelsen (ligger ett poeng bak etter sytten serierunder). Chygrynskiy er fortsatt skadet, mens Srna er suspendert.

Porto startet gruppespillet med å slå kveldens motstander 2-1 hjemme, men har kun tatt ett poeng på sine tre neste gruppespillkamper og med tap her er trolig løpet kjørt. Leder som vanlig den portugisiske ligaen, men kun på bedre målforskjell enn Benfica og kun ett poeng foran byrival Sporting Lisboa. For Porto ser det i all hovedsak bra ut med mannskapet.

Hjemmelaget må reise kjerringa nå og vi tror ikke de taper. HU.

7. Celtic - Dunfermline
Hengekamp i den skotske ligaen. Celtic har rotet usedvanlig mye denne sesongen og ligger faktisk ti poeng bak nabo Glasgow Rangers før denne kampen og vil altså fortsatt være sju poeng bak med seier her og likt antall kamper spilt. Ti poeng på de fire siste seriekampene samt cupseire mot Hibernian og Rennes tyder på at Celtic er kommet i gang nå.

Nyopprykkede Dunfermline ligger tredje sist, men det er kun ett poeng ned til bunnlagene Aberdeen og Inverness. 1-2-7 på de siste ti ligakampene vitner om at dette kommer til å bli en kamp for å overleve.

Det er vanskelig å se at Celtic ikke vinner denne kampen og vi spekulerer ikke. H.

8. Walsall - Exeter
Omkamp i 1. runde i FA-cupen mellom to lag som holder til i League One. Hjemmelaget hadde avansementet inne til fire minutter på overtid, da kom utligningen. Walsall har kunnet vunnet en av sine fjorten siste kamper og ligger på nedrykksplass i øyeblikket, men overrasket med å klare 1-1 borte mot Huddersfield i sin nest siste ligakamp. Lørdag var det imidlertid ny nedtur, da med hjemmetap 2-4 for Bury.

Exeter ligger også i bunnen i League One, kun to poeng foran kveldens motstander. Men 2-2-2 på de seks siste seriekampene, vitner om et lag i bedre form.

Dette ser svært åpent ut og vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

9. Genoa - Bari
4. runde i den italienske cupen. Møte mellom Serie A og Serie B i den svært lumske italienske cupen. Hjemmelaget ligger på åttendeplass i Serie A med femten poeng, og har tatt elleve av disse poengene hjemme. Slet lenge mot bunnlaget Novara søndag, men spilte nesten en hel omgang med en mann mindre der. 2-2-1 på de fem siste seriekampene er bra tall.

Erik Huseklepps gamle klubb Bari måtte som kjent ta turen ned til Serie B etter forrige sesong, men har ikke levert bedre enn 6-4-6 på 16 første seriekampene og er ikke bedre plassert enn nummer 12. Sliter åpenbart med disiplinen om dagen, i tre av de fire siste seriekampene har laget fått en mann utvist, likefullt er ingen av disse tre kampene tapt.

Det står 4-3-0 på de sju siste tilsvarende oppgjørene mellom lagene. Vi stoler ikke helt på hjemmelaget her. HU.

10. Fiorentina - Empoli
Også denne kampen er hentet fra den italienske cupens fjerde runde, og som i kamp nummer ni, er dette ett oppgjør mellom Serie A og Serie B. Etter en middels start på sesongen, måtte altså den gamle storspilleren Sinisa Mihajlovic gi seg som trener for fjorten dager siden. Ny trener er Dello Rossi og han fikk se sitt lag spille 0-0 i en kjedelig kamp mot Milan lørdag kveld. Cittadella (også fra serie B) ble slått 2-1 hjemme i den tredje runden.

Empoli ligger på en svært skuffende 18. plass på Serie B-tabellen etter 4-3-9 på 16 kamper. Også Empoli har sparket treneren denne sesongen, det skjedde 2. oktober, men uten at den nye treneren Guiseppe Pillon har fått veldig mye mer dreis på sakene.

Vi er som nevnt ikke veldig begeistret for disse store favorittene i den italienske cupen, da det er svært varierende hvor mye Serie A-lagene vektlegger dette. Her tror vi imidlertid Fiorentina gjør jobben sin hjemme mot et helt formløst bortelag. H.

11. Vejle - HB Køge
Kvartfinale i den danske cupen. Vejle som nå er et resultat av en sammenslåing mellom Vejle Boldklub og Kolding Fc slo seg sammen. Vertene har plassert seg på tredjeplass på 1.divisjonstabellen og etter søndagens 3-0 seier hjemme over Kolding er det fire poeng opp til opprykksplass. Søndagens motstander Randers ligger for øvrig på andreplass og hadde 8-3-0 på sine elleve siste ligakamper før de møtte vejle søndag, så det er ingen tvil om at det var en bra prestasjon av hjemmelaget.

Da ser det vesentlig tyngre ut for nyopprykkede HB Køge, som har sanket sammen fattige seks poeng i Superligaen og styrer mot et svært forventet nedrykk. Kun en av 16 kamper er vunnet hittil. Gjorde dog en bra bortekamp mot nestjumbo Lyngby søndag, men måtte nøye seg med ett poeng etter å ha ledet i det lengste.

Vi tror godtgående Vejle fikser avansement til semifinalen på hjemmebane. H.

12. FC København - FC Nordsjælland
De to topplagene i serien møtes til interessant oppgjør her i en annen av kvartfinalene i den danske cupen. FC København som har dominert stort i Danmark de siste årene, er ikke like suveren i år og tapte overraskende nok byderbyet mot Brøndby søndag. Det var lagets tredje tap for sesongen, men likefullt har FC København fire poengs luke ned til FC Nordsjælland på andreplass.

Torsdagens motstanden FC Nordsjælland er regjerende cupmester og har faktisk vunnet cupen begge de to siste sesongene. Røk på et svært overraskende hjemmetap tredje sist mot svake Lyngby, det tapet kom uken etter at laget banket FC København 3-1 i Parken.

Det er altså under en måned siden bortelaget slo FC København her i Parken og med tanke på de sterke resultatene bortelaget har i cupen de to siste årene, vil vi ikke utelukke bortelaget her. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 23.11.2011 20:40
1. Milan - Barcelona U
2. Arsenal - Borussia Dortmu H U
3. Marseille - Olympiakos H
4. Bayer Leverkuse - Chelsea H U B
5. Valencia - KRC Genk H
6. Shakhtar Donets - Porto H U
7. Celtic - Dunfermline H
8. Walsall - Exeter H U
9. Genoa - Bari H U
10. Fiorentina - Empoli H
11. Vejle-Kolding - HB Køge H
12. FC København - FC Nordsjælland H B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 23.11.2011 20:40
1. Milan - Barcelona U B
2. Arsenal - Borussia Dortmu H U B
3. Marseille - Olympiakos H
4. Bayer Leverkuse - Chelsea H U B
5. Valencia - KRC Genk H
6. Shakhtar Donets - Porto H U
7. Celtic - Dunfermline H
8. Walsall - Exeter H U B
9. Genoa - Bari H U
10. Fiorentina - Empoli H
11. Vejle-Kolding - HB Køge H
12. FC København - FC Nordsjælland H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.