*Nettavisen* Sport.

England får psykologhjelp før fotball-VM

London (NTB-AFP): Mang en gang har engelske fotballstjerner trøblet med nervene og røket ut av mesterskap. Fram mot VM i Brasil skal en kjent idrettspsykolog hjelpe laget til å takle presset.

05.03.14 07:45

Steven Peters har tidligere jobbet tett med Liverpool-spillere, deriblant England-kapteinen Steven Gerrard, og landslagssjef Roy Hodgson tror psykologen kan gi viktig hjelp i VM-oppkjøringen.

– Det er ikke hvilken som helst psykolog. Han har en flott CV fra forskjellige idretter, og blant andre har han jobbet med Liverpool og (manager) Brendan Rodgers.

– Dette er noe vi har snakket om en stund, men vi ønsket å finne riktig mann. Heldigvis har Brendan latt meg snakke med Steve, og han har akseptert vår invitasjon, sa Hodgson på en pressekonferanse tirsdag.

På de siste fire mesterskapene (EM og VM) England har deltatt i, har landet røket ut av kvartfinalen på straffesparkkonkurranse tre ganger.

– Grip sjansen

Onsdagens landskamp mot Danmark på Wembley er Hodgsons siste sjanse til å lede spillerne før det braker løs i Brasil. Tankene er allerede rettet mot åpningskampen mot Italia i Manaus 14. juni.

– Vi har hatt et møte som handlet mest om Brasil. Deler av det gjaldt åpenbare ting som logistikk, planene våre og hvor vi skal bo. Det jeg sa om selve turneringen var ikke spektakulært, men jeg vil holde det for meg selv, forklarte landslagssjefen.

Hvert lag tar med en tropp på 23 spillere til mesterskapet. Gerrard benyttet anledningen til å oppfordre spillerne som ikke er trygge på en plass om å gripe sjansen.

– Det er på tide å begynne å glede seg. Det (VM) er her før du aner. I morgen (onsdag) kommer sjansen. Spill godt for deg selv og laget, prøv å vinne kampen og sørg for at sjefen ikke utelater deg fra de 23, sa kapteinen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag