*Nettavisen* Sport.

England forsvarer Hauge

Foto: Faksimile: The Sun 23. februar 2006.

José Mourinho ønsker Terje Hauge dit pepperen gror, men engelske aviser er ikke like fiendtlige.

23.02.06 10:05

CHELSEA - BARCELONA 1-2: Terje Hauge blir nok lettet når han leser engelske aviser på vei hjem fra balløya. Nordmannen forventet kraftig kritikk etter at han ga Chelsea-backen Asier Del Horno rødt kort for et brutalt og unødvendig overfall på Barcelonas stortalent Lionel Messi.

Utvisningen kom allerede etter 37 minutter, og preget naturligvis åttedelsfinalen. Chelseas frittalende manager José Mourinho var rasende på Hauge etter kampen.

- Ingen på banen synes det var rødt kort, ingen på tribunen, ingen hjemme. Det var bare dommeren og linjemannen som synes det, sa Mourinho til TV3 etter at Chelsea ble påført sitt første hjemmetap under portugiserens ledelse. Barcelona vant kampen 2-1 etter et selvmål av John Terry og en scoring av Samuel Eto'o.

- Hauge i sin fulle rett
The Guardian omtaler utvisningen som «høyst tvilsom», men beskriver også taklingen som «grov». De skriver også at det var «venstrebackens synder» som må ta mesteparten av skylden for at Chelsea tapte på Stamford Bridge for første gang under José Mourinho.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Chelsea forventet sikkert en advarsel, men det var åpenbart et stykke voldelig oppførsel og den norske dommeren Terje Hauge var i sin fulle rett til å vise ut venstrebacken. Avgjørelsen brakte frem minner om Didier Drogbas røde kort på Nou Camp forrige sesongen, men tankeløsheten i Del Hornos handling kan ikke diskuteres».

Heller ikke The Mirrors reporter Darren Lewis har noe å utsette på Hauges avgjørelse. Han konstaterer enkelt at Del Horno «ble utvist for den andre av to stygge taklinger på Barcelonas 18-åring Leo Messi».

«You dirty dog Messi»
The Sun er kjent for å gå hardt ut, og har da også tittelen «You dirty dog Messi» på sin kampsak, men den eneste som kritiserer Terje Hauge i artikkelen, er José Mourinho.

- Hvordan sier man «juksemaker» på katalansk? Barcelona er en kulturby med mange flotte teatre og denne gutten har lært mye. Han har lært å oppføre seg teatralsk, mener portugiseren.

Nå vil han at Uefa skal suspendere Messi.

- Er det i det hele tatt noen vits i å reise til Barcelona for returkampen? Hvis det ikke er det, sender jeg heller B-laget mitt til Nou Camp, og lar de viktigste spillerne konsentrere seg om ligaen og FA-cupen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barcelonas trener Frank Rijkaard bare smilte av Mourinhos påstander.

- Messi er ingen skuespiller. Han blir sparket ned over hele banen, og lager ikke noe oppstyr av den grunn.

Latterliggjør Del Horno
The Times, anerkjent som en av Englands mest seriøse aviser, er faktisk den eneste som til en viss grad kritiserer utvisningen. Avisen er imidlertid skarpere i kritikken av Del Horno, som The Times mener minner om bortkastede penger.

«Det var en kontroversiell utvisning, men slikt skjer når en keitete venstreback blir hjemsøkt av en angriper så god som den store Lionel Messi. Mourinho forsøkte - å, som han forsøkte - å portrettere seg selv som et offer for nok et skummelt plott, men det var en langt kjedeligere forklaring, som nødvendigheten av å bruke den dårlige Del Horno - som ble kjøpt for åtte millioner pund - fordi William Gallas slet med skade».

«Det røde kortet var strengt, men hadde et snev av uunngåelighet over seg, og ettersom han ble spart for flere ydmykelser, hadde Del Horno grunn til å være lettet,» skriver Matt Dickinson i The Times.

Han mener Hauge hadde Del Hornos tidligere grisetakling på Messi i bakhodet da han utviste spanjolen for en «mer klønete enn ondskapsfull kollisjon».

Returkampen spilles 7. mars. Det er bare å glede seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag