RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

England kjempet seg til EM

Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
Sist oppdatert:
David Beckham sto for et av fotballhistoriens svakeste straffespark, men det gjorde ikke så mye for England som klarte å ri av stormen mot Tyrkia.

TYRKIA - ENGLAND 0-0: Tyrkia - England vil bli husket for to ting. David Beckhams fatale straffespark og Rüstü Recbers grusomme nedsparking av Kieron Dyer.

Resten av kampen ble kjemping på midtbanen mellom to lag som var livredde for å tape.

Stygg bom

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson sa på forhånd at England ikke er et lag som kan spille for 0-0. Likevel var det lite engelskmennene gjorde fremover.

Men 36 minutter gikk Steven Gerrard i bakken i Tyrkias straffefelt og dommer Pierluigi Collina pekte korrekt på straffemerket.

David Beckham skled i det han skulle sparke til ballen og sendte straffesparket himmelhøyt over mål, til tyrkernes store begeistring. Alpay Özalan gjorde grovt narr av den engelske landslagskapteinen og fikk en knyttneve i magen som svar.

Overfall

Beckham mistet ikke gnisten av den grunn og fortsatte å lede sine tropper mot det tyrkiske stormløpet.

I sluttminuttene lå England ekstremt lavt og satset på kontringer. Det var på en av disse at Tyrkias keeper Rüstü Recber kom stormende ut midt på egen halvdel og overfalt Kieron Dyer med et spark som ga assosiasjoner til Karate Kid.

Med et saksespark plantet han fotballstøvelen i ansiktet på Dyer og var heldig som bare fikk gult kort.

Tyrkerne klarte aldri å true David James' mål skikkelig og da Collina blåste i fløyten for siste gang, kunne engelskmennene slippe jubelen løs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere