ENGLAND-WALES 3-0:

England er videre som gruppevinner, og kan forberede seg på å møte Senegal i åttendelsdelsfinalen.

Førsteomgangen var av det søvndyssende slaget, og ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Andrine Hegerberg etterlyste mer tempo i Englands angrepsspill i NRKs pausestudio, og fikk bønnen hørt.

Gareth Southgates menn så ut som et helt annet lag i den andre omgangen, og vant til slutt 3–0 etter scoringer av Marcus Rashford (2) og Phil Foden.

Les også: Gakpo herjet igjen da Nederland sikret gruppeseieren

Tok av Bale til pause

Som flere tidligere engelske landslagsspillere poengterte, var det forventet at Wales ville forsvare seg i førsteomgangen, og så angripe mer de siste 45 minuttene.

Det vakte derfor stor oppsikt da Gareth Bale ikke gikk ut på banen til andreomgangen, til høylytte gisp på tribunen, ifølge SkySports reporter Geirant Hughes.

– Og nå er det litt av et bytte vi får her. Gareth Bale går av, og erstattes av Brennan Johnson. Det å ta av Gareth Bale er veldig oppsiktsvekkende, utbryter Christian Nilssen.

– Han har gjort store ting for Wales, og er mye av grunnen til at de er i VM her nå, samstemte Nils Johan Semb, men erkjente samtidig at Bale ikke har spilt opp mot sitt beste den siste tiden.

Byttet gikk ikke som Wales-manager Rob Page håpet på. I løpet av andreomgangens sju første minutter scoret England to ganger, og festet virkelig grepet om kampen.

Les også: Senegal tar følge med Nederland til 8-delsfinalen

Frispark-perle

Først hamret Marcus Rashford ballen i mål på et frispark fra 20 meter. Keeper Danny Ward kunne nok ha holdt ballen ute om han ikke hadde tatt et steg til høyre for tidlig, men det hindret ikke NRKs kommentatorer fra å hylle scoringen.

– Han har en stor frisparkfot når han treffer perfekt – og dette er perfekt, utbrøt Nilssen.

– Det her er et lite kunststykke av et frispark, la Semb til.

Wales virket fortsatt å være i sjokk da dommeren blåste i gang kampen etter scoringen, og knappe minuttet senere lå ballen igjen i nota bak Danny Ward.

Denne gangen var det Phil Foden som fikk en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål, etter at Harry Kane serverte han på sølvfat ved bakerste stolpe. Det var Kanes tredje målgivende i VM, flere enn noen annen.

Les også: Tilskuer stormet banen under VM-kamp – veivet regnbueflagg

– Ser ut som en helt annen spiller

Marcus Rashford har hatt en oppblomstring siden Erik ten Hag tok over Manchester United, men fjorårssesongen er noe han helst ønsker å glemme raskest mulig.

Etter at det lenge hadde vært knyttet usikkerhet til om Rashford i det hele tatt ville komme med på flyet til Qatar, så har han nå virkelig spilt seg inn i diskusjonen om en startplass.

– Tre mål på tre kamper i VM for Marcus Rashford – han har sett ut som en helt annen spiller de siste månedene, skrive Fabrizio Romano på Twitter.

– Han er nå VMs toppscorer, og har spilt seg selv inn i laget. Virkelig glad på hans vegne, skriver tidligere ENgland-storscorer Gary Lineker på Twitter.

Både Rashford og Foden spilte sin første kamp fra start, og leverte varene. Ungguttene har ventelig gjort det vanskeligere for Gareth Southgate å ta ut laget som skal starte mot Senegal i åttendelsdelsfinalen.