*Nettavisen* Sport.

England knuste Bulgaria: Dommeren truet med å stoppe kampen etter rasistisk hets fra tribunen

 

VEKKER REAKSJONER: Kampen mellom Bulgaria og England ble stoppet to ganger på grunn av hets mot spillerne fra tilskuere. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Kampen mellom Bulgaria og England i EM-kvalifiseringen vil nok bli husket for noe helt annet enn gjestens målfest.

15.10.19 09:04

BULGARIA - ENGLAND 0-6:

Det var etter en snau halvtimes spill i EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og England at dommer Ivan Bebek kalte til seg de to lags kapteiner.

Grunnen skal være at det hadde kommet rasistiske tilrop fra tribunen.

- Det er trist

Også ved en senere anledning i første omgang måtte han midlertidig stoppe oppgjøret på grunn av det som utspilte seg på stadion i Sofia.

- Det er bilder vi ikke vil se. Det er 2019. Det er bare trist, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om det som utspiller seg i Bulgaria mandag kveld.

- Vi opplever altså dette, sier TV 2-profilen videre.

Klikk på bildet for å forstørre.  

HETS FRA TRIBUNEN: Flere tilskuere skal ha blitt kastet ut underveis i matchen mellom Bulgaria og England. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Ifølge journalist Mark Ogden skal det være Englands midtstopper Tyrone Mings som skal ha gitt beskjed til dommeren om at det har kommet hets fra tribunen.

Som en følge av dette ble det opplyst på stadion om at kampen vil bli stoppet om denne type hets fra tilskuerne ikke opphørte umiddelbart.

- Det ble informert om at dommeren har indikert at dersom det blir flere tilrop av rasistisk karakter, så ville han få spillerne til å gå av banen, sa kommentator Stamsø Møller.

England-trener Gareth Southgate advarte i forkant av landslagspausen at han ville ta laget sitt av banen om de ble utsatt for rasistiske rop fra tribunen.

Etter kampen vekker imidlertid Bulgaria-trener Krasimir Balakov oppsikt med sine uttalelser om det som skjedde. Han avviser at Bulgaria har et problem.

Reagerer på Bulgaria-sjefens utspill

Bulgaria-trenerens kommentar etter skandalekampen får Sterling til å reagere

- Hva kan jeg si? Jeg tror ikke vi har et problem. I den bulgarske ligaen, har vi spillere fra mange ulike nasjoner og med ulik hudfarge. Jeg tror ikke vi har store problemer med rasisme, slik som for eksempel England har, sier han ifølge BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VEKKER OPPSIKT: Bulgarias trener Krasimir Balakov. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

- Det jeg mener å si er at i den bulgarske ligaen har vi ikke hatt denne type problemer, mens det har vært episoder med rasisme på flere ulike nivåer i England. Og det ser jeg på som normalt, siden England er et stort land, med et mangfold blant befolkningen.

Kommentarene til Bulgaria-sjefen får tomålscorer Raheem Sterling til å himle med øynene. Han skriver følgende på nettsamfunnet Twitter mandag kveld:

- Mmmmmh … Jeg er ikke så sikker på det, sjef, skriver han og deler en sak fra BBC der Bulgarias trener er sitert på dette.

Manchester City-stjernen skrev også følgende på Twitter:

- Jeg synes synd på Bulgaria som blir representert av slike idioter på stadion. Men uansett, 6-0 og nå drar vi hjem. Vi gjorde i hvert fall jobben. Jeg ønsker alle våre supportere trygt hjem. Dere klarte dere bra.

I sosiale medier har det vært enormt med reaksjoner underveis i kampen:

Storseier

England vant for øvrig 6-0 i bortekampen mot Bulgaria og befestet sin plass som topplaget i gruppe A av EM-kvalifiseringen.

Marcus Rashford scoret det første for England, mens Ross Barkley satte inn to scoringer. Raheem Sterling nettet det fjerde målet rundt fire minutter på overtid i første omgang.

I andre omgang handlet også det meste om England, men det skulle drøye før gjestene fikk ballen i mål, etter en rekke svære sjanser.

I det 68. minutt ble Sterling spilt fri av Harry Kane og Manchester City-spilleren kunne sette inn sinn andre for kampen og sitt åttende i EM-kvalifiseringen.

Kane på sin side bidro med ikke mindre enn tre målgivende pasninger, før han til slutt fikk lov til å sette ballen i nettet selv. 6-0-målet kom etter 84 minutters spill.

Dette ble kampens siste scoring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag