RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

England må punge ut for feil strømper i VM


Raheem Sterling var en av England-spillerne som i VM-kvartfinalen brukte ikke tillatte strømper, som har hvite prikker rundt anklene. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Raheem Sterling var en av England-spillerne som i VM-kvartfinalen brukte ikke tillatte strømper, som har hvite prikker rundt anklene. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har tidligere straffet Sverige for å bruke ikke-godkjente strømper under VM. Nå har England lidd samme skjebne.

Englands fotballforbund (FA) er ilagt en bot på 70.000 sveitserfranc (vel 565.000 kroner) etter at Dele Alli, Eric Dier og Raheem Sterling brukte merkevaresokker over Englands offisielle Nike-strømper i kvartfinalen mot Sverige. Det er i strid med FIFAs markeds- og utstyrsreglement.

Også Uruguays fotballforbund må punge ut. Uruguay ble ilagt en bot på rundt 405.000 kroner etter én spiller brøt reglementet i kvartfinalen mot Frankrike.

England og Uruguay er ikke de første som blir straffet for bruk av feil strømper. Sverige mottok en tilsvarende bot etter åttedelsfinalen mot Sveits.

Boten er den nest høyeste i VM. Argentina måtte ut med rundt 850.000 kroner etter at supporterne deres kastet objekter og kom med homofobiske tilrop.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere