*Nettavisen* Sport.

England ønsker seg Tour-start

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Vil lage den beste internasjonale starten i Tour de France noen gang, sier direktør.

29.05.11 11:27

Yorkshire i England ønsker Tour de France starten i 2016.

Dersom Yorkshire får æren av å holde starten i Tour de France er planen å kjøre gjennom Leeds, the Yorkshire Dales, Scarborough, York, Hull og Sheffield.

Det er «Welcome to Yorkshire» som er de ansvarlige i budet. De tror at en start i touren vil øke regionens profil ute i verden, samt at det vil styrke økonomien.

Fremskutte samtaler
En gruppe fra Yørkshire har allerede besøkt arrangementkomiteen i Paris, og det er planer om at arrangørene skal besøke Yorkshire for å se den foreslåtte ruten.

Cyclingnews skriver at Tour de France-arrangøren skal besøke Yorkshire neste måned.

- Jeg kan bekrefte at vi har fremskutte samtaler med arrangøren av Tour de France, sier direktør i «Welcome to Yorkshire», Gary Vertity, ifølge BBC.

- Grundige diskusjoner pågår, men jeg kan avsløre at Yorkshires bud har blitt positivt tatt imot av arrangementkomiteen på dette stadiet.

- Verdensklasse
Direktøren tror at en start i Yorkshire vil bli en av de beste touren noen gang har hatt.

- Yorkshire er en verdensklasse destinasjon. Yorkshire har tidligere vært vert for verdensklasse begivenheter, og vi tror Yorkshire vil skaffe den perfekte scenen for verdens største sykkelritt, og produsere den beste internasjonale Grand Départ (start) Tour de France noen gang har sett.

- Varm velkomst
Også Keith Wakefield i bystyret i Leeds er positiv til en start i Yorkshire.

- Dette er en av de mest berømte sportsbegivenhetene i verden, og Leeds ville vært utrolig stolt hvis de kunne være vert for starten, sier Wakefield cyclingnews.

- Lagene, rytterne og besøkende fra resten av verden vil bli tatt imot en varm velkomst av Leeds, og jer er sikker på at velkomsten vil være med dem når de sykler gjennom Yorkshire.

Forrige gang England hadde starten i Tour de France var i 2007. Den gangen var det prolog i London, med en hel haug tilskuere. Fabian Cancellara vant prologen, mens Robbie McEwen tok den andre etappen, som også ble holdt i England.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag