RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: REUTERS/SCANPIX)

England skjelver i buksene

Sist oppdatert:
England tåler ikke tap for Russland i kveld. Les om kveldens kamper.

Russland - England er kampen det knyttes mest spenning til i kveldens EM-kvalifiseringsoppgjør.

Med seier vil England være klare for EM, men tap vil bety at Russland må snuble mot enten Israel eller Andorra, samtidig som England trolig må slå Kroatia for at det skal bli engelsk EM-fest neste sommer.

Men det er også en rekke lag som kan bli klare for EM i kveld.

Størst sannsynlighet er det for at Sverige blir sluttspillklare, men også Hellas, Skottland, Tsjekkia, England, Kroatia og Romania kan booke sine flybilletter til Sveits og Østerrike dersom resultatene går deres vei.

Les om kveldens kamper:

GRUPPE A:
Kasakhstan - Portugal (16.00)
Aserbajdsjan - Serbia (18.00)
Belgia - Armenia (20.45)

Er i ferd med å bli et rotterace. Dersom Portugal og Serbia vinner sine kamper, vil det skille fire poeng mellom Polen på topp og Finland, som da vil være nummer fire. For å gjøre dramaet komplett, så møtes de fire lagene til to innbyrdes oppgjør i siste kamp.

GRUPPE B:
Ukraina - Færøyene (18.00)
Georgia - Skottland (19.00)
Frankrike - Litauen (21.00)

Sensasjonslaget Skottland seiler på en medgangsbølge mot EM, men like bak venter Italia og Frankrike på et lite feilskjær av Alex McLeish' menn. Før kveldens kamper har skottene ett poeng ned til Italia og to til Frankrike. Men skottene tåler ikke poengtap mot Georgia, da de skal møte Italia hjemme i sin siste kamp. «The Tartan Army» kan risikere å bli nummer tre med 27 poeng. Skulle Frankrike gå på trynet mot Litauen, kan skottene bli klar for EM allerede i kveld.

GRUPPE C:
Tyrkia - Hellas (19.30)
Malta - Moldova (19.30)
Bosnia-Hercegovina - Norge (20.30)

Hvis Norge får hjelp av Hellas, kan uavgjort være nok i skjebnekampen mot Tyrkia på Ullevaal 17. november. Åge Hareides menn har ikke råd til poengtap mot Bosnia-Hercegovina. Hellas er ute etter hevn etter at Tyrkia vant 4-1 over i Aten tidligere i kvalifiseringen. Grekerne ønsker å vinne i kveld slik at de er klare for EM.

GRUPPE D:
San Marino - Wales (20.15)
Irland - Kypros (20.30) (Se kampen på TV 2 Sumo)
Tyskland - Tsjekkia (20.45)

Tyskland ble klar for EM på lørdag, men vil nok feire med en festforestilling foran eget publikum. Tsjekkia er i pole position for å ta den andre sluttspillplassen. Med seier i München vil Irlands innsats mot Kypros være fånyttes. Da vil tsjekkerne ha 23 poeng, to flere enn Irland maksimalt kan oppnå.

GRUPPE E:
Russland - England (17.00) (Se kampen på TV 2 Sumo)
Makedonia - Andorra (20.00)

Steve McClaren skal opp til eksamen i Moskva. Med kan de engelske fotballkonene begynne å planlegge shoppingrunder i Sveits og Østerrike neste sommer. Da er både Kroatia og England klare for EM. Skulle russerne stikke av med alle tre poengene, må nok fru Beckham & co finne seg andre steder å kjøpe klokker og juveler. Russerne vil da være to poeng bak England, men har tre gratispoeng mot Andorra i siste kamp. Russerne skal også møte Israel, mens England møter Kroatia i sin siste kamp.

GRUPPE F:
Danmark - Latvia (20.00)
Liechtenstein - Island (20.00)
Sverige - Nord-Irland (20.30) (Se kampen på TV 2 Sumo)

Det kan bli fest i Stockholm i kveld. Med seier over Nord-Irland er «Söta Bror» klar for EM. Da blir de to siste kampene uvesentlige for svenskene. De vil ha minimum åtte poeng ned til tredjeplassen. Danskenes EM-håp er smuldret opp til støv, men fortsatt er det et støvkorn som kan gi jubel i København. Det forutsetter at danskene går feilfritt og Spania taper sine kamper mot Sverige og Nord-Irland.

GRUPPE G:
Luxembourg - Romania (20.15)
Nederland - Slovenia (20.30)
Albania - Bulgaria (20.45)

Romania tok initiativet i gruppen med 1-0-seieren over Nederland på lørdag. Dersom Albania skulle slumpe til å ta et poeng fra Bulgaria og rumenerne tar tre poeng mot Luxembourg, vil Romania være klare for EM. Da vil også Nederland være på god vei med seier over Slovenia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere