England tatt av varmen

Foto: (Foto: EPA/Scanpix)

England trengte bare tre minutter på å ta ledelsen mot Paraguay, men så gikk det hett for seg.

10.06.06 18:32

ENGLAND - PARAGUAY 1-0: England fikk den starten de ønsker da Carlos Gamarra headet ballen i eget nett etter tre minutter. Det viste seg også å være det eneste engelskmennene fikk (til) i sin første VM-kamp.

Beckham slo frisparket fra venstre, de engelske spissene sto og ventet på rekke og rad – men høyest av alle var Carlos Gamarra. Palmeiras-forsvareren headet ballen kontant i mål, og da Paraguays førstekeeper Justo Villar måtte ut bare minutter etter med en kjedelig skade, trodde alle det ville bli behov for kuleramme i Frankfurt.

Foto: (Foto: AFP/Scanpix)

Det ble det aldri, for tross Joe Coles herjinger på Englands venstreside og et knallskudd av Frank Lampard midtveis i andreomgangen, så stanget engelskmennene hodet imot Paraguays forsvarsvegg gang på gang. Og, til tross for VMs kanskje beste midtbane, det ble med noen sjeldne avslutninger fra altfor langt hold, og verken Michael Owen eller Peter Crouch på topp var noen gang i nærheten av noe som skulle minne om nettsus. I ren desperasjon ble Owen byttet ut ganske tidlig i andreomgangen, mens dagens eneste spillere med flere kreative gener OG tre løver på drakta, Joe Cole, ble satt på topp.

Uten at det gjorde ting noe bedre.

Lite minnet om et lag som av flere er tippet som VM-vinner, og hadde det ikke vært for en dårlig avslutning av Carlos Paredes etter en times spill, kunne engelskmennene fort satt teen i vrangstrupen denne lørdags ettermiddagen.

Fornøyde engelskmenn
Likevel, i den engelske leieren var de fleste ganske fornøyde.

- Jeg er veldig fornøyd med seieren, sa Englands landslagssjef Sven Göran Eriksson etter 1-0 over Paraguay.

- Vi slet fordi det var uhyre varmt i dag, men vi klarte det viktigste, nemlig å ta med oss de tre poengene, sier svensken til BBC.

Frykten for at nye skader hadde oppstått for topp britene, viste seg å være ubegrunnet.

- Vi tok Owen av banen utelukkende av taktiske årsaker, understreker Eriksson.

- Utrolig hett
Som sin landslassjef, understreket også de største profilene problemet med å spille i den utrolige varmen i Frankfurt. I følge TV 2s kommentator Øyvind Alsaker var dette som en normalt varm sommerdag, med en deilig bris på tribunen, men nede på banen opplevdes de snaut 30 gradene noe annerledes.

- Du forstår ikke hvor varmt det var der ute, sa kaptein David Beckham rett etter seieren.

Frank Lampard hadde en voldsom avslutning fra 25 meter i andreomgangen, og var tross alt ganske fornøyd.

- Vi begynte bra, og fikk ballen til å trille pent i starten. Vi greide ikke helt å fortsette, men fikk med oss det viktigste – de tre poengene, understreker Chelsea-helten.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.