*Nettavisen* Sport.

Englands fotballpresident: – Vi kan miste klubber og hele ligaer

 

Englands fotballpresident Greg Clarke advarer om at klubber og hele ligaer kan gå under i koronakrisen og sier at selv de store ikke er immune mot økonomiske konsekvenser. Her fra et byderby mellom United og City i Manchester. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Englands fotballpresident Greg Clarke sa i tirsdagens styremøte at klubber og hele ligaer kan gå under i viruskrisen. Han maner til samhold for å unngå det.

– Vi ønsker å fullføre sesongen for de profesjonelle klubbene, men det er ikke sikkert at vi får det til. Fotballen er ikke førsteprioritet. Det viktigste er å redde menneskeliv, og vi kommer til å følge myndighetenes instrukser ettersom pandemien utvikler seg, sa han i talen.

– Fotballen står overfor økonomiske utfordringer bortenfor våre villeste forestillinger. Pandemien kommer til å få store økonomiske konsekvenser, og alle deler av næringslivet kommer til å lide. Vi står i fare for å miste klubber og hele ligaer, og mange samfunn kan miste klubben i sitt hjerte uten særlig håp om å se den gjenoppstå.

Han oppfordrer alle involverte, spillere, tilhengere, klubber, klubbeiere og ledere, til å stå opp og ofre noe for å holde fotballen i live.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag