RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Englands menn har kniven på VM-strupen

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP): For manager Roy Hodgson og spillerne handler Englands landskamp mot Danmark onsdag om mer enn bare den ene kampen.

Spillere som ønsker å komme med i Englands VM-tropp, må markere seg mot Mortens Olsens menn.

Hodgson nominerer ikke sin 23-mannstropp til sluttspillet i Brasil før 13. mai, men kampen mot Danmark blir trenerens siste sjanse til å eksperimentere.

Dessuten ønsker ikke Hodgson å bli historisk i negativ forstand. Etter hjemmetap for Chile og Tyskland i november, risikerer han å bli den første treneren for Englands stolthet med tre hjemmetap på rad.

Utprøving

Likevel kan det ligge an til å teste ut noe nytt mot danskene.

– Jeg må tenke igjennom hva som trengs av eksperimentering. Trenger Steven Gerrard å spille for å bevise at han er god nok til å spille den første kampen mot Italia i Brasil? Vi snakker om en mann med 103 landskamper. Det samme kan du si om Wayne Rooney.

30 spillere

Hele 30 spillere ble kalt inn i troppen til kampen mot Danmark. Det var ingen store overraskelser i uttaket, men Southamptons 18 år gamle venstreback, Luke Shaw, kan få sin debut. Da må han danke ut ringrever som Evertons Leighton Baines og Chelseas Ashley Cole.

Langtidsskaden til Arsenals Theo Walcott gjør at en spiller som Liverpools tenåring Raheem Sterling kan ha mulighet til å ta en plass i VM-troppen. Danmark-kampen blir en sjanse til å vise at han er god nok.

Og hva med Manchester Citys keeper Joe Hart? Bør han spille fra start mot Danmark? Og er han god nok til å komme til VM?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere