Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Englands VM-vinner Ray Wilson er død

Ray Wilson (til høyre) og tremålsscorer Geoff Hurst løfter lagkaptein Bobby Moore med VM-trofeet etter Englands første og eneste VM-tittel i fotball. Wilson døde tirsdag, 83 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix
Ray Wilson (til høyre) og tremålsscorer Geoff Hurst løfter lagkaptein Bobby Moore med VM-trofeet etter Englands første og eneste VM-tittel i fotball. Wilson døde tirsdag, 83 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Ray Wilson, venstreback på Englands lag som ble verdensmester i fotball på hjemmebane i 1966, er død. Han ble 83 år gammel.

Det opplyste hans tidligere klubber Everton og Huddersfield onsdag.

Wilson spilte 63 landskamper for England. 1966 var høydepunktet i hans karriere. Da vant han først FA-cupen med Everton på Wembley og senere samme sommer VM-finalen med England samme sted.

Wilson spilte alle seks kamper på veien mot VM-tittelen, med 4-2-seieren over Vest-Tyskland som høydepunktet. Som 32-åring var han eldst i det engelske vinnerlaget.

– Vi har med beklagelse fått vite at Ray Wilson er død. Han er utvilsomt en av de fineste fotballspillere som har trukket i vår blå trøye, heter det i en uttalelse på Evertons nettsted.

Wilson etterlater seg kona Pat, som han var gift med i 61 år. Paret hadde to sønner.

Han fikk sitt gjennombrudd i Huddersfield og spilte over 250 kamper for klubben. Klubbens daværende manager Bill Shankly signerte ham midt på 1950-tallet. I 1964 ble han hentet til Merseyside ikke av Shanklys Liverpool, men av byrival Everton.

Selv om han var i klubben bare fem år, mistet han aldri sin kjærlighet til Everton, heller ikke etter at han i 2004 fikk alzheimersdiagnose.

– Han elsket tiden på Goodison Park, og når Everton er på TV sitter han som fjetret, sa kona Pat i fjor.

Wilson ble i april hedret av Everton og Huddersfield, som kalte det «Ray Wilson-dagen» da de møttes i Premier League.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!