Gå til sidens hovedinnhold

- Engstelig for konsekvensene

Lederen i telemarkskomiteen var skeptisk da markedsavdelingen ble nedlagt.

- For å si det sånn: Jeg var vel den eneste som signaliserte at jeg var engstelig for konsekvensene da nedleggelse av markedsavdelingen ble diskutert i skistyret, sier Birger Goberg, som er leder for telemarkskomiteen i Norges Skiforbund.

Onsdag går tidligere generalsekretær i forbundet, Bård A. Amundsen, ut i Nettavisen og uttrykker stor bekymring for de små grenene som er underlagt Skiforbundet.

Han frykter nedleggelsen av den sentrale markedsavdelingen i forbundet, som innebar en delegering av markedsansvaret til hver enkelt gren, vil føre til at flere landslag blir nedlagt.

- Jeg er redd Norges Skiforbund er i ferd å spare seg til fant, sier Amundsen til Nettavisen.

Bård A. Amundsen: - Redd de sparer seg til fant
Sverre K. Seeberg: - Er det umulig, er det lite vi kan gjøre

- Overlatt til oss selv
Bekymringen deles altså av komitélederen for den minste grenen, telemark.

- De store grenene har 8-10 fast ansatte i Skiforbundet. Telemark har to. Den ene er landslagssjef, og den andre skal ta seg av alt annet. Vi er blitt overlatt til oss selv. Vi har ikke økonomiske muskler til egen person på salg, men må støtte oss til frivillig arbeid innenfor komiteen, forteller Goberg.

Å si at pengene strømmer inn, vil være en stor overdrivelse. Telemark har kun to sponsorer, og samlede markedsinntekter på 400.000 kroner.

- 250.000 av disse kommer fra en avtale med First Securities, som er en felles avtale med alpint. De får 2,2 millioner, vi får 250.000. Dette er en avtale som i sin tid kom i stand gjennom den sentrale markedsavdelingen. Samarbeid med andre grener tror jeg er veien å gå for oss. Vi er avhengig av at andre tar oss litt under vingene, sier Goberg.

Nå har også telemark et VM på hjemmebane å lokke med. To uker etter VM i nordiske grener i Holmenkollen til vinteren, er det VM i telemarkskjøring på Rjukan.

- Ansvar for alle
Birger Goberg understreker at han har forståelse for at Skiforbundet måtte kutte utgiftene da markedsavdelingen ble nedlagt, som en konsekvens av bortfallet av automatinntekter.

Men han er ikke fornøyd med situasjonen per i dag.

- Forbundet måtte gjøre økonomiske grep. Men når det er seks grener, mener jeg forbundet har et ansvar for alle de seks grenene, sier Goberg – som ser fram til å diskutere saken i forbindelse med Skitinget på Voss denne uken.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken