RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enige om å bli enige

(FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Svein Tore Samdal blir Marit Bjørgens treningsrådgiver den kommende sesongen. Men treningsopplegget er fortsatt diskusjonstema.

ULLEVAAL (Nettavisen): Under et møte i Trondheim forrige uke la Svein Tore Samdal overfor landslagsledelsen fram sine forutsetninger for å gå inn som treningskonsulent for Marit Bjørgen den kommende sesongen.

Møtet ble avsluttet uten noen endelig avklaring. Men nå er det klart at Samdal blir Bjørgen-konsulent.

Uenige om detaljer
- Vi er enige om samarbeidsformen, fastslår sportssjef Åge Skinstad overfor Nettavisen i forbindelse med mandagens presentasjon av neste års landslag.

Men detaljene i Bjørgens treningsopplegg gjenstår det fortsatt diskusjoner om. Skinstad bekrefter at landslagstrener Egil Kristiansen og Svein Tore Samdal fortsatt har et noe ulikt syn på akkurat det.

- Vi er ikke helt enige ennå, men jeg synes faktisk det er fint at vi kan ha faglige diskusjoner. Saklig uenighet og diskusjoner er det som bringer verden framover. Men det er selvfølgelig viktig at når vi har bestemt oss for hvordan opplegget blir, så må alle stå hundre prosent bak det, sier Åge Skinstad.

Intern diskusjon
Hva de faglige uenighetene består i, vil han ikke si om.

- Den diskusjonen tar vi internt, ikke i media, konstaterer han.

Det er imidlertid grunn til å tro at diskusjonen dreier seg rundt miksen av hard og rolig trening.

En ting det ikke er noen som helst tvil om, er at Bjørgen skal gjennom flere fysiske tester enn sist vinter. Dette ut fra et ønske om bedre å kunne følge med på Bjørgens fysiske kapasitet, altså det maksimale oksygenopptaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere