RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PATRIK STOLLARZ (Afp)

Enige om Annan

Sist oppdatert:
Rosenborg bekrefter overgangen. Midtbanejuvelen er bare en medisinsk sjekk unna Bundesliga.

LA MANGA/OSLO (Nettavisen): Den hardtarbeidende midtbanespilleren Anthony Annan har i lang tid blitt koblet til andre klubber. Sevilla har blant andre vært nevnt.

Ifølge TV 2 er det den tyske storklubben Schalke som nå har fått tilslag på Rosenborgs midtbanejuvel. Kanalen melder at partene ble enige om en avtale sent torsdag kveld.

- Jeg kan bekrefte at Anthony Annan er klar for Schalke. Alle formaliteter er på plass. Det eneste som gjenstår er medisinsk test fredag, sier Annans agent Lars Petter Fosdahl til TV 2 Sporten.

Ifølge TV 2 ligger overgangssummen på mellom 20 og 25 millioner kroner. Annan hadde ett år igjen av kontrakten med RBK.

- Må erstattes
Rosenborgs daglige leder Nils Skutle opplyste torsdag kun at trondheimsklubben har mottatt en skriftlig henvendelse fra en klubb, og at denne henvendelsen var såpass interessant at Annan hadde fått lov til å innlede forhandlinger om en personlig avtale med denne klubben. Nå har Rosenborg altså takket ja til dette tilbudet.

Annan skal nå ha reist fra La Manga sammen med sportsdirektør Erik Hoftun.

- Vi har fått en akseptabel pris for Annan. Det er trist å miste eliteseriens beste spiller, men Annan har ambisjoner om større ligaer, og det med rette. Vi ønsker ham lykke til, sier Hoftun gjennom mediesjef Nils Heldal til Adresseavisen.

Da Nettavisen snakket med Nils Skutle tidligere fredag innrømmet Rosenborg-lederen ligger at klubben må se etter en erstatter.

- Har en liste
Det var også trener Jan Jönsson veldig klar på.

- Jeg setter Anthony veldig høyt, men vi har visst at ting kan skje. Derfor har vi også en liste over mulige erstattere. Det er ikke bare sånn at vi kan trykke på en knapp for å få inn en ny mann for Anthony, men vi er og har vært forberedt på at dette skulle skje, sa Jönsson til Nettavisen.

Rosenborgs nettside meldte før kampen mot Rapid Bucuresti at Annan slet med en vond hals og derfor ikke spilte torsdag.

- Det stemmer at han ble syk og ikke kunne spille kampen, men han er frisk nok til å kunne reise for å delta i forhandlinger med en annen klubb, forklarte Skutle.

Rosenborg vant 5-4 på straffer etter 0-0 ved ordinær tid mot Rapid Bucuresti. Gjermund Åsen satte inn det avgjørende straffesparket.

Rosenborgs lag: Daniel Ørlund, Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Simen Wangberg, Mikael Dorsin, Markus Henriksen (Gjermund Åsen fra ’71), Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred, Morten Moldskred, Rade Prica (Michael Jamtfall fra ’68) og Mushaga Bakenga (Trond Olsen fra ’79)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere