*Nettavisen* Sport.

Enkelt, elegant - og evig?

Foto: Reuters/Scanpix

Arsene Wenger hyllet motstanderen, men i dag er det franskmannens mesterlag som hylles i England. London-laget virker umulige å slå, og Martin O'Neill mener rekorden kan bli stående til evig tid.

26.08.04 10:15

ARSENAL – BLACKBURN 3-0: Arsene Wenger hyllet Blackburn, og sa at bortelaget hadde gitt dem tøff motstand, spesielt i førsteomgangen. Og riktignok ga det gamle storlaget hjemmesupporterne solide sjokk da både Craig Short og Paul Dickov var nære ved å finne nettmaskene i innledningsminuttene.

Men som mot Middlesbrough i helga skulle dette bare være litt smårusk i maskineriet, og etter sidebyttet var det i realiteten bare ett lag på banen.

Herlige Henry
Thierry Henry ga hjemmelaget ledelsen etter 50 minutters spill med en kontant avslutning fra fem meter, etter Dennis Bergkamps presise innlegg. Hørt akkurat det før kanskje? Godt at man kan by deg på noe nytt, da:

2-0 kom nemlig fra en 17 år gammel nyanskaffet yndling – Cesc Fabregas, som ble hentet fra Barcelona i sommer. Unggutten hadde flere gode sjanser til å starte sin scoringskonto i Arsenal, men ble nærmest flau da han til slutt gjorde det: Henrys innlegg fant Gilbertos hode, og ballen var på sikker vei inn i nettmaskene. Fabregas rakk imidlertid ikke å flytte seg, fikk ballen i leggen, og blir dermed kreditert målet.

Det vil ikke bli hans siste; den talentfulle spanieren har vært spilt i alle tre av Arsenals ligakamper i år, og fra sin midtbaneposisjon har han vært involvert i flere av Arsenals 12(!) scoringer denne sesongen – deriblant en målgivende pasning i hjemmekampen mot Middlesbrough.

Kongelig
En annen person som heller ikke har scoret sitt siste mål for mesterlaget fra London, er Reyes som avsluttet scoringsballet mot Blackburn. Da elleve minutter gjensto, spilte Henry ham uselvisk fri, og dermed var det game, sett og match for hjemmelaget.

Og selv om ”hele England” bøyer seg i støvet og hyller laget som nå står alene om å gå 43 kamper uten å tape i den gjeveste ligaen i England, så forsøker manager Arsene Wenger å beholde bena på bakken.

- Blackburn ga oss tøff motstand i førsteomgangen, men jeg er fornøyd med innsatsen i dag; vi spilte en god kamp, sa han til Sky Sports etter seieren.

Ikke akkurat noen stor overdrivelse. Rekorden var han imidlertid mindre opptatt av.

- Så lenge vi fortsetter å vinne kamper, så vil vi også lage rekorder.

Det kan bli mange av dem – med ni poeng av ni mulige og et snitt på fire scoringer hver kamp – hvem kan havne opp med fjorårets ligamester?

PS. Arsenal har ikke blitt slått siden mai 2003, og Celtic-manager Martin O’Neill sier til Sky Sports at ”denne rekorden vil stå i lang, lang tid”.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.