Gå til sidens hovedinnhold

Enorm glede over OL-vedtaket

Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) smilte fra øre til øre og karakteriserte idrettsstyrets ja til Tromsøs OL-kandidatur som en av de største dagene i Tromsøs historie.

- Jeg er utrolig glad for at vi nå er innstilt som Norges kandidat. Nå gjenstår det å overbevise det politiske miljøet på Stortinget om at Norge må gå videre, sier Kristoffersen.

Ordføreren ble rørt da ryktene om avgjørelsen kom. Han sa seg "mør, myk og stolt" over å være fra Nord-Norge.

- Dette er en stor dag for landsdelen, for kysten og selvfølgelig for Tromsø. Vi har også nådd en milepæl i sjølrespekt - det å stole på seg selv og stå på egne bein med verdighet. Jeg håper at avgjørelsen som er gjort i idrettsstyret i dag er noe som kommer til å få varig verdi for landsdelen, sier Kristoffersen.

Lettet

Lederen i styringsgruppa for Tromsø-OL i 2014, Tor Lægreid, sier seg "enormt lettet " over det enstemmige vedtaket. Også han understreker at det viktigste nå er å få til en fornuftig behandling av OL-kandidaturet fram til saken kommer opp i Stortinget i løpet av våren.

- Dette er en fenomenal dag for oss. Det er en milepæl, men bare en av mange. Den neste milepælen på veien mot et Tromsø-OL vil være stortingsbehandlingen av saken, påpeker Lægreid.

Kompakt

Han mener at Tromsø har vunnet fram med å hamre inn et hovedbudskap om at byen kan presentere et godt idrettslig konsept, kombinert med å ha en fantastisk by i arktiske omgivelser.

- Det var en vill idé å skulle arrangere OL i Tromsø. Nå har vi kommet et viktig skritt videre, sier Lægreid.

Han framhever at det viktigste for at Tromsøs konsept har fått slik oppslutning, er at det skal være OL-arrangementer i alle de tre nordligste fylkene. Dette i kombinasjon med de mest kompakte vinterleker noen gang. Hovedarenaene vil være innenfor en radius av 15 kilometer fra Tromsø. Ifølge Lægreid er det en fordel at byen ikke har en eneste arena som skal kunne brukes om ti år.

- Det gir mulighet for å designe anleggene fra bunnen av med de krav som stilles i dag til moderne vinteridrettsanlegg, sier Lægreid.

Mer lønnsomt

Lægreid benyttet også anledningen til å gå i rette med skeptikere som tviler på at et Tromsø-OL vil klare å skaffe de sponsorinntektene som antydet i den nasjonale søknaden.

- Når det gjelder sponsorer, vil et OL i Tromsø ha mye høyere verdi enn et gjenbruks-OL på Lillehammer. Vi har fått en faglig bekreftelse på at de tilleggsattributtene et Tromsø-OL vil gi ved at det er arktisk og har en urbefolkningsdimensjon gjør Tromsø-OL svært mye mer spennende, sier Lægreid.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus