LYN - AVALDSNES 2-1:

Avaldsnes har fått en vanskelig start på høstens kvalifiseringssluttspill til neste sesong i Toppserien.

På besøk hos et tabelltoppende Lyn-lag overrasket John Arne Riises unge mannskap da de lenge så ut til å få med seg poeng på Grorud Arctic-kunstgresset i Oslo.

På den tidligere Norge- og Premier League-backens 42-årsdag, reiste Avaldsnes seg betydelig i andre omgang lørdag. Førsteomgangen til bortelaget imponerte nok de færreste.

Følg live: Slik starter Norge mot Slovenia

Men da det så lyst ut for Avaldsnes-poeng, dukket J19-landslagsangriper Cathinka Tandberg (18) opp i feltet på et innlegg fra venstre. I det 93. spilleminuttet headet hun inn en avgjørende scoring.

Lyn holder dermed på topplasseringen i sluttspillet, og har sju poeng etter tre kamper. Avaldsnes blir stående med bare ett, og har fire kamper igjen til å skaffe nok poeng for å berge plassen på toppnivået.

Riise og kompani har tapt to av tre så langt, og ligger an til å rykke ned.

Innbytter-suksess

Tandberg ble sendt inn fra benken for Jenny Røsholm Olsen 25 minutter før full tid. Lyn-talentet avgjorde oppgjøret med en presis heading i lengste nettvegg. Matchvinnermålet satt i garnet bak målvakt Siri Ervik bare noen sekunder før slutt.

Hjemmelaget tok føringen ved midtbanespiller Røsholm Olsen (22) etter en drøy halvtimes spill. Gjestene fra Rogaland kom derimot tilbake med et godt trykk etter sidebyttet, som ga uttelling nesten umiddelbart.

Les også: Arsenal-seier mot rivalen: Stjerne­spiss scoret to

Riise valgte å gjøre tre bytter allerede fra starten av andre omgang, etter at gjestene hadde svært lite å by på de første 45 minuttene.

Det viste seg å sprøyte en tydelig energi inn i laget til haugalendingene etter hvilen. Avaldsnes kom til flere halvsjanser omtrent umiddelbart, og skaffet seg også et tidlig hjørnespark.

Luftdueller i sentrum

På den nevnte corneren raget 18-åringen Kaja Olsen høyest i feltet. Midtstopperen ble målscorer og ordnet 1-1 etter på en presis dødball fra rutinerte Hanna Dahl (27).

– Bursdagspresangen til John Arne Riise er endelig et faktum. De har altså blitt totalt overkjørt i første omgang, men så utnytter de en dødball her, kommenterte Sebastian Langvik-Hansen hos Direktesport.

Riises lag viste også positive tendenser i minuttene som fulgte, og kunne en stund se ut som de var på vei mot å snu oppgjøret helt.

Utover i andreomgangen var det imidlertid Lyn som presset for et vinnermål.

Det hele endte med at Kamilla Melgårds innlegg passerte over Avaldsnes-målscorer Olsen, og fant Tandberg som stusset sikkert inn 2-1.