Da Therese Johaug krysset målstreken på søndagens tremil sikret hun Norges 16. gullmedalje i Beijing-OL. Det er ny gullrekord for Norge i Vinter-OL.

Den forrige rekorden var fra OL i Pyeongchang i 2018 med 14 gull.

Totalt har Norge tatt 37 medaljer i lekene i Beijing. Noe som er klart bedre enn Olymiatoppens mål på forhånd, som var 32 medaljer.

Det gleder toppidrettssjef Tore Øvrebø.

- Summa summarum har det vært helt fantastisk, sier han til NRK om Norges medaljefangst.

Sjekk medaljeoversikten nederst i saken.

I lekene i Beijing er det skiskyting som har stått for mesteparten av gullsankingen. Totalt har de norske skiskytterne hentet seks gull.

- Det er en idrett her som har opplevd et eventyr. De har både dronninga og kongen av medaljefangsten, kommenterer Øvrebø.

Han trekker også frem den utrolige bredden i den norske troppen.

- Vi har tatt medaljer i alle de ni idrettene som var med. Det har aldri skjedd før, sier Øvrebø.

Dette er Norges triumfer dag for dag:

5. februar (to): Therese Johaug starter seiersfangsten på skiathlon langrenn (15 km med skibytte). Blandet lag (Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland) i stafett skiskyting følger opp noe senere samme dag.

8. februar (ett): Johannes Høsflot Klæbo forsvarer tittelen i sprintlangrenn.

9. februar (ett): Birk Ruud er best i Big Air friski. Han dedikerer gullet til sin avdøde far.

10. februar (ett): Johaug dobler gullsankingen på 10-kilometeren klassisk. Det skiller bare fire tideler ned til finske Kerttu Niskanen på andreplass. Dette var Norges 50. langrennsgull i OL.

11. februar (ett): Olsbu Røiseland utklasser konkurrentene i skiskyttersprinten.

12. februar (to): Thingnes Bø legger på til to gull i Beijing-lekene på sprinten i skiskyting. Marius Lindvik vinner storbakkerennet i hopp. Sist en nordmann klarte det, var Toralf Engan i 1964.

13. februar (ett): Skiskytter Røiseland vinner for tredje gang i den kinesiske tynnluften. Hun styrer showet i jaktstarten og vinner med 1.36 minutts margin.

15. februar (tre): Herrelaget i skiskyting (Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen) innfrir i et stort stafettdrama der mye skjer på siste skyting. ROC sprekker og kaster bort seieren. Jørgen Graabak spurter senere på dagen som en vind mot slutten og tar seg av kombinert (storbakke). Lagtempolaget (Sverre Lunde Pedersen, Hallgeir Engebråten og Peder Kongshaug) i skøyter forsvarer tittelen fra 2018.

16. februar (ett): Klæbo og Erik Valnes samarbeider og sikrer norsk gull i lagsprinten i langrenn. Valnes mørner konkurrentene, mens Klæbo spurter det hele hjem. BBC kaller Klæbo for langrennssportens Usain Bolt.

17. februar (ett): Espen Bjørnstad, Espen Andersen, Jens Lurås Oftebro og Graabak sikrer et suverent gull i lagkonkurransen i kombinert.

18. februar (ett): Thingnes Bø igjen. Han vinner fellesstarten og sikrer sitt fjerde gull i lekene. Med det kopierer han Ole Einar Bjørndalen fra 2002.

20. februar (ett): Johaug gjør det på ny og sikrer sitt tredje distansegull i sitt siste OL-renn.

(©NTB)