*Nettavisen* Sport.

Enorm triumf for Solskjærs United da City ble slått i byderbyet

TOK ROTTA PÅ GUARDIOLA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok tre sterke poeng mot Manchester City lørdag.

TOK ROTTA PÅ GUARDIOLA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok tre sterke poeng mot Manchester City lørdag.

Marcus Rashford og Anthony Martial herjet med Manchester City-forsvaret i første omgang.

07.12.19 22:15

MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 1-2:

MANCHESTER/OSLO (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok en knallsterk trepoenger da Manchester City ble slått 2-1 på Etihad Stadium lørdag.

Marcus Rashford og Anthony Martial scoret målene for gjestene, mens Nicolas Otamendi reduserte for City fem minutter før slutt.

Tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher sier han aldri har sett et lag skape så mye mot Manchester City på en omgang, som United gjorde før pause lørdag.

Børs: Slik presterte Manchester United-spillerne mot Manchester City

- Det er det Ole Gunnar Solskjær som skal ha æren for, fordi dette er en veldig offensiv lagoppstilling. Uten ball har de vært fantastiske, og de fire fremste har vært fantastiske på overganger. De ødela City fullstendig i første omgang, sa Fletcher i TV 2s Premier League-studio.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Solskjær selv var smørblid da han kom inn til den obligatoriske pressekonferansen etter kampen.

Han berømmer hvordan lager framstod innledningsvis i oppgjøret.

- Jeg er så glad for hvordan vi startet kampen. Det så ut som vi kunne score hver gang vi hadde ballen, innledet han pressekonferansen sin med, før han i tur og orden delte ut skryt til blant annet Fred, som spilte en enorm kamp på midtbanen.

Les også: Undersøker mulig rasisme mot United-spillere

Klikk på bildet for å forstørre. STOR TRIUMF: Manchester United-spillerne kunne juble for tre poeng mot Manchester City lørdag.

STOR TRIUMF: Manchester United-spillerne kunne juble for tre poeng mot Manchester City lørdag. Foto: Reuters / Phil Noble

Beste kamp han tok over

Solskjær har nå to kruttsterke seire i banken etter å ha beseiret Tottenham onsdag. Etter kampen mot City fikk han spørsmål om det er den beste prestasjonen laget har prestert siden han tok over laget, først på midlertidig basis, i desember 2018.

- Hvis du tar i betraktning hvem vi spilte mot, og hvor vi spilte, så synes jeg det. Vi spilte mot et lag med topp, topp spillere og de skaper sjanser mot et hvert lag, men jeg synes vi gjorde vårt beste for å gjøre dette til en underholdende kamp. Noen av sjansene vi skapte var massive, forteller Solskjær foran et samlet internasjonalt pressekorps.

Den tidligere Molde-treneren poengterte at han mener laget nå ligner på et Manchester United-lag, noe som er viktig for ham.

United spilte til tider med et forrykende tempo, og spesielt sentralt på midtbanen spilte Fred en gnistrende kamp. Brasilianeren har tidligere blitt kritisert kraftige for sine prestasjoner, men har de siste kampene vist hva som bor i ham.

Lørdag var han nærmest overalt, og knallformen ble godt illustrert da han slo en tunnel på Citys Rodri.

- Han var kanskje banens beste i dag. Han spilte mot Kevin De Bruyne, som kanskje er den beste spilleren i ligaen. Jeg synes han var strålende, ja. Det er flott å se, for gutten fortjener det. Når du får en flyt og holder laget sammen, som med Scott (McTominay) og Fred, så får de utviklet et godt partnerskap.

Klikk på bildet for å forstørre. STRÅLTE: Fred spilte en meget godt kamp for United mot City.

STRÅLTE: Fred spilte en meget godt kamp for United mot City. Foto: (PA Photos/Mike Egerton)

United sjokkerte City fra start

Det var midtveis i den første omgangen at Manchester United ble tildelt straffespark etter at Bernardo Silva kom for sent inn i Marcus Rashford og felte United-spissen.

Rashford tok selv ansvar fra straffemerket og sendte Ederson Moraes en vei og ballen den andre veien til 1-0 for United.

Målscorer Rashford fikk flere gode sjanser til å øke ledelsen før pause, men maktet ikke å overliste Citys brasilianske sisteskanske.

I stedet var det Anthony Martial som fikk æren av å sette inn Manchester Uniteds andre for dagen. Franskmannen fikk ballen av Daniel James inne i sekstenmeteren, og et passivt City-forsvar ble statister da Martial hamret inn 2-0 via stolpen.

På overtid i første omgang ropte hjemmelaget på hands da et innlegg traff armen til Fred mens brasilianeren kastet seg inn i en blokkering. Situasjonen ble gjennomgått av VAR, men det hele endte kun med et hjørnespark.

Da pausesignalet gikk, måtte hoveddommer Anthony Taylor tåle unison pipekonsert fra et seiersvant hjemmepublikum som hadde sett en svært blek City-omgang.

Klikk på bildet for å forstørre. VENNSKAPELIG: Ole Gunnar Solskjær og Pep Guaridola hadde en vennskapelig tone på sidelinjen.

VENNSKAPELIG: Ole Gunnar Solskjær og Pep Guaridola hadde en vennskapelig tone på sidelinjen. Foto: REUTERS / Phil Noble

Undersøker mulig rasismeskandale

City strammet skruen umiddelbart etter pause, og mens de tilreisende United-supporterne sang om Ole Gunnar Solskjær, var Raheem Sterling svært nære å redusere for City.

Pep Guardiola innså etter hvert at han måtte foreta seg noe, og valgte å ta Bernardo av banen til fordel for Riyad Mahrez etter 65 minutter.

Kort tid etterpå oppsto det uhyggelige scener på Etihad Stadium da det ble kastet gjenstander fra tribunen mot Fred da brasilianeren skulle slå en corner rett foran City-fansen.

I tillegg til kastingen skal den brasilianske midtbanespilleren også ha blitt utsatt for rasisme. Manchester City skriver i en uttalelse like etter kampslutt at de undersøker saken.

- Manchester City FC er klar over en video som sirkulerer i sosiale medier som tilsynelatende viser en supporter som gjør rasistiske gester underveis i den andre omgangen i kampen mot Manchester United, skriver klubben.

Hjemmelaget trykket på for en redusering i siste halvdel av andre omgang og fikk uttelling fem minutter før slutt. Da fant Riyad Mahrez hodet til Nicolas Otamendi, som stanget inn 1-2.

Nærmere kom imidlertid aldri City, og den røde delen av Manchester kunne dermed innkassere tre sterke poeng.

Klikk på bildet for å forstørre. TRUFFET: Manchester Uniteds Fred ble truffet av en gjenstand underveis i kampen mot City. Nå undersøker også vertene mulig rasisme mot United-spillere.

TRUFFET: Manchester Uniteds Fred ble truffet av en gjenstand underveis i kampen mot City. Nå undersøker også vertene mulig rasisme mot United-spillere. Foto: Mike Egerton (AP)

Se fullt kampreferat her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag