AVALDSNES - ØVREVOLL HOSLE 2-1 e.o., 3-2 sammenlagt

AVALDSNES/OSLO (Nettavisen): Med bare knappe fem minutter igjen av andre ekstraomagang kjempet midtstopper Kaja Olsen (18) inn en helt avgjørende scoring for Avaldsnes mot Øvrevoll Hosle.

Scoringen kom helt på tampen av et langt og lite velspilt kvalikoppgjør, der vinneren skulle stå igjen med den siste plassen i Toppserien 2023.

Etterpå var en rørt John Arne Riise såpass beveget at han slet litt med å sette ord på følelsene sine.

– Jeg er ufattelig letta. Jeg synes Øvrevoll var strålende i dag. De ga oss skikkelig kamp. Vi var ikke i nærheten av det vi skulle være. Men nå har det gått vår vei i det siste mot Røa og her, sier Riise til Nettavisen.

– Se mentalitetten til de jentene, da. Fytti helsike. Jeg er så stolt, legger den tidligere landslagsstjernen til.

Det skulle bli et nytt nervedrama for trenerprofil Riise og hans Avaldsnes, da laget spilte den helt avgjørende kampen for å unngå nedrykk hjemme mot Øvrevoll Hosle.

Etter 1-1 fra fra det første møtet var det bare seier, i en eller annen form, som ville sikre én av de to klubbene den siste plassen i Toppserien neste sesong.

Og akkurat som i det omvendte oppgjøret kom Avaldsnes meget godt i gang, for så å miste overtaket.

Les også: Riise kan rykke ned for andre gang på to år – har fortsatt Premier League-ambisjoner

Kynisk stil

Riises lag imponerte ikke nevneverdig spillemessig.

Halvveis i kampen sa treneren i et intervju med Direktesport at baneforholdene var utfordrende for begge lag, med lav sol og et hardt gressdekke.

Kampbildet ble preget av lite finspill, mange langpasninger og kjemping fra begge sider. Det var tydelig at både vertene og bortelaget vegret seg for å ta sjanser offensivt.

Etter pausen skulle Avaldsnes også få svi. I etterkant av et hjørnespark som ikke ble klarert skikkelig, spilte gjestene seg til sjansen de trengte for å utligne igjen.

– Der kommer scoringen og 1-1. En scoring for bortelaget, og det kommer fra et innlegg, fastlo kommentator Jørgen Grønningen.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Ny drømmeåpning

Brasilianske Gi Santos hadde sendt vertskapet foran tidlig i kampen. Hun rundet Øvrevoll Hosle-burvokter Una Langkås i det åttende spilleminuttet.

Avaldsnes-angriperen kunne deretter trille ballen inn i det åpne målet, og sikre Riise hardt pressede lag en særdeles viktig føring.

Dermed fikk haugalendingene en like god start som i bortekampen 6. november. Da det var et selvmål som ga dem ledelsen, og også den gangen skjedde det i åttende minutt.

Men jobben var på ingen måte gjort etter ledermålet.

For to uker siden slo Øvrevoll Hosle tilbake med en utlinging til 1-1 like før slutt.

I lørdagens kamp var lagene like langt igjen, etter bare et drøyt kvarter av andre omgang. Det sørget Celine Larsen for da hun styrtet inn et innlegg fra Mia Merlid ved den bakerste stolpen.

Les også: Dette sier John Arne Riise om Ronaldo-bråket i United etter TV-intervju

Øvrevoll Hosle framsto deretter lenge som det farligste laget, og kunne med litt mer hell ha spilt seg til noen virkelig store muligheter den siste delen av ordinær tid.

I ekstraomgangene var Avaldsnes-kaptein Hanna Dahl toneangivende med et par gode forseringer og innlegg fra venstre. Men dessverre for hjemmelaget hadde ikke avslutningene i nærheten av samme kvalitet.

Så kom omsider den forløsende scoringen fra Olsen. Den var ikke av det vakreste slaget. Men uansett betyr det målet omtrant så mye som det er mulig å bety i norsk toppfotball-sammenheng.

Det unge Avaldsnes-laget er dermed en del av toppnivået i norsk fotball også neste år.