WEST HAM - MANCHESTER UNITED 1-2:

Det så lenge ut til at Manchester United kom til å spille uavgjort mot West Ham søndag ettermiddag, men en sen scoring fra Lingard sørget for tre poeng til Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Men like etter Lingard sin scoring startet dramatikken på London Stadium. Tre minutter på overtid handset Luke Shaw i egen sekstenmeter, og etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til West Ham.

Klubbikonet Mark Noble ble byttet inn for å ta straffesparket. Men veteranen kom til kort i straffeduellen mot David de Gea. Den spanske keeperen gikk riktig vei, og reddet Noble sitt straffespark.

Tidligere i kampen sendte Said Benrahma West Ham i ledelsen i første omgang med et skudd som gikk via Raphael Varane og i mål.

Ronaldo utlignet for Manchester United noen minutter senere. Scoringen er portugiserens fjerde scoring på tre kamper for United siden han returnerte til klubben i slutten av sommerens overgangsvindu.

Kritiserer Maguire

Til tross for at det til slutt ble seier for Manchester United søndag ettermiddag, imponerte ikke Ole Gunnar Solskjærs mannskap nevneverdig.

Spesielt forsvarsspillet til United fikk kritikk av flere eksperter underveis i kampen. Og spesielt kaptein Harry Maguire fikk høre det for hans innsats på West Hams scoring før pause.

- Han begynner å markere langt ut av egen sone som gjør at andre spillere må overta. Er det en plan? Det er jeg litt usikker på. Han begynner å veie rundt, og det gjør at det ikke blir noe struktur i det. Og det blir feil på hvem som skal blokke og hvem som skal støte. Maguire må slutte å veie rundt, sa ekspert Solveig Gulbrandsen i TV 2 sitt Premier League-studio i pausen.

BBC sin ekspert Karen Carney var heller ikke imponert over det Maguire leverte defensivt.

- Jeg skjønner ikke hva Harry Maguire tenker på. Han løfter hendene i været, det er virkelig sløvt. Han er ikke påslått, sa hun på kanalens radiosending etter Benrahmas scoring.

- Maguire må kutte ut de grunnleggende feilene, var BBC sin fotballreporter Simon Stone sin klare melding om United-kapteinen.

West Ham- trøkk

Det var en rolig start på kampen, men kampen skulle virkelig ta seg opp etter hvert. I det 17. minutt kom West Ham til kampens første sjanse. Maguire mistet ballen i en skummel posisjon, og Bowen fikk fyre av fra fin posisjon, men Varane fikk blokkert skuddet.

West Ham opprettholdt trykket etter Bowens sjanse, og kom til en god mulighet igjen fem minutter senere. Igjen kom Bowen til skudd, men De Gea reddet med beina. Soucek brant til på volley like etter, men ballen gikk et par meter over mål.

Seks minutter senere kom Manchester United til sin første skikkelige sjanse. Bruno Fernandes kom til skudd etter en corner, men Fabianski vartet opp med en strålende redning og ballen gikk i stolpen.

Etter en halvtime spilt kom kampens første scoring. West Ham spilte seg vakkert fremover, før Benrahma skjøt fra 18 meter. Skuddet gikk via Varane og endret retning, og dermed måtte en utspilt De Gea se ballen sprette i mål til West Ham-ledelse.

Ronaldo-scoring og overtidsdrama

Men ledelsen til hjemmelaget varte ikke lenge. Fem minutter senere løftet Bruno Fernandes ballen inn mot Ronaldo. Portugiserens første avslutning gikk rett på keeper, men han satte sin egen retur i mål.

Dermed var 36-åringens fjerde scoring på tre kamper etter returen til United et faktum.

Ronaldo var farlig frempå igjen tre minutter før pause. Han kom til skudd fra høyresiden, og fikk bra trøkk i skuddet, men Fabianski reddet. Like etter kom Vlasic til en god mulighet for hjemmelaget, men avslutningen gikk høyt over.

I starten av andre omgang kom Ronaldo til nok en stor mulighet. En stygg feilpasning fra West Ham gjorde at Bruno Fernandes spilte frem Ronaldo alene med keeper, men han kom litt for tett på keeper til å få satt ballen i nettet.

Dramatikken i andre omgang uteble lenge, men rett før full tid tok det av. Lingard dro seg inn i banen, før han fintet et skudd og skaffet seg rom inne i boksen. Deretter satte han ballen opp i det lengste krysset.

Dramatikken var ikke over der. På overtid fikk West Ham straffe etter at Luke Shaw handset i egen sekstenmeter. Mark Noble ble byttet inn for å ta straffen, men David de Gea ble helten på London Stadium. Spanjolen reddet Noble sin straffe, og dermed kunne Manchester United juble for tre poeng søndag ettermiddag.