*Nettavisen* Sport.

Enslig norsk svale i EM

Sprinttalentet Elisabeth Slettum blir det eneste norske innslaget i innendørs-EM i friidrett i Madrid til helgen. - Det er dessverre ikke bra nok, erkjenner sportssjef Ketil Tømmernes.

- Det er ikke bra nok med bare én utøver i EM. Men innendørssesongen er for dårlig prioritert i Norge. Man kan alltids skylde på manglende haller og slikt, men jeg tror det ligger i kulturen vår, sier friidrettssjef Ketil Tømmernes til TV 2 Nettavisen.

- Flere av våre beste prioriterer forberedelser til utendørssesongen fremfor deltakelse i Madrid. Utøvere som Marius Bakken og Trine Pilskog ville nok hevdet seg i Madrid.

Planlegger stevner
Nå lover han økt satsing på innendørssesongen i tiden fremover.

- Vi vil forsøke å snu dette. Neste år planlegger vi å arrangere internasjonale stevner med vekt på 60 meter hekk, 60 meter flatt og hoppøvelser. Vi jobber prioritert med å utvikle oss som innendørsnasjon. Det er ikke minst viktig kommersielt. For at friidretten skal få økt oppmerksomhet holder det ikke å bare konkurrere i en tre måneder lang utendørssesong, erkjenner han.

Tømmernes sier Norge kunne sendt en langt større tropp hadde forbundet ønsket, men at de valgte å legge listen for deltakelse høyt.

- I motsetning til de fleste andre mesterskap har det internasjonale forbundet latt de enkelte nasjonale forbund selv sette kravene til kvalifisering. Vi har bestemt at vi bare skal sende utøvere som har en reell sjanse til å gå videre fra innledende runder.

Spennende generasjon
Det tror friidrettssjefen at Elisabeth Slettum (18) vil gjøre.

- Elisabeth er i EM for å skaffe seg mesterskapserfaring. Hun har gode muligheter til å ta seg videre til mellomheatet. Hun har levert gode prestasjoner, og hovedmålet i år er junior-EM i Litauen i juli, sier Tømmernes, som har stor tro på generasjonen Skjalg-løperen er en del av.

- Den nye generasjonen sprintere og hekkeløpere er veldig lovende. Nedover i aldersklassene har vi flere utøvere høyt oppe på verdensstatistikken. Det blir veldig spennende å følge disse fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag