Gå til sidens hovedinnhold

Ensom Armstrong gjorde kort prosess

AX-3 DOMAINES (TV 2 Nettavisen): Lance Armstrong mistet alle hjelperytterne sine. Likevel gjorde amerikaneren som han ville mot toppen av Ax-3 Domaines.

Da rivalene angrep på vei opp mot 2000 meter høye Port de Pailhéres, ble Armstrong sittende og vente på lagkameratene sine i Discovery. Men da hjelpen uteble, hentet amerikaneren like godt inn utbryterne alene.

- Alle alene
- Jeg satt alene, ja, men på en dag som denne er alle rytterne isolerte. På vei opp den siste stigningen var det en tilskuer som løp etter meg og ropte på tysk at jeg var helt alene. Men jeg så meg rundt, og så at vi alle var alene, sier Armstrong.

- Men det var hardt i dag, å si noe annet ville være en løgn. I denne varmen er det vanskelig. Kroppen fungerer ikke bra i 34-35 varmegrader. Alle sliter i slike forhold, det er bare et spørsmål om hvordan en takler det i forhold til rivalene.

Basso holdt følge
Før dagens etappe lovet Michael Rasmussen at han skulle sette inn støtet mot Armstrong i Pyreneene, men i likhet med de andre utfordrerne måtte han melde pass. T-Mobile kjørte aggressivt på vei opp det nest siste feltet, men én etter én falt både Andreas Klöden, Alexandre Vinokourov og Jan Ullrich av. CSCs Ivan Basso var den eneste som fulgte "Big Lance" nesten hele veien.

- Da T-Mobile anrep, følte jeg meg veldig bra. Det eneste problemet var at jeg satt alene, men jeg visste at de ikke kunne kjøre lenge i den farten, sier Armstrong.

Avgjort i morgen?
Nå leder han med 1,41 minutter på Rasmussen, mens Basso ligger 2,46 bak. Dersom amerikaneren kommer helskinnet gjennom søndagens knallharde etappe på en like grei måte som i dag, er Tour de France i realiteten avgjort. Men morgendagens etappe er med sine seks harde fjell regnet som Tourens tyngste.

- Morgendagen er den hardeste på Touren, så vi må forsøke å kontrollere rittet. Det vil selvsagt bli angrep, men jeg forventer at vi er sterke, smarte og tålmodige, sier Armstrong.

Han er enig i at mye kan avgjøres allerede i morgen.

- Etappen vil gi klare pekepinner på hvordan det vil gå til slutt, om hvem som havner på podiet, kanskje også om hvem som havner på toppen av podiet. Det er en knalltøff dag igjen. Jeg er utslitt nå, og vet ikke hvordan jeg vil være i morgen. Restitusjonen på slike dager, med denne varmen, er helt avgjørende.

Østerrikske Georg Totschnig vant den 14. etappen, etter å ha sittet i brudd nesten hele dagen. Men Gerolsteiner-rytteren utgjør ingen fare i sammendraget. Det gjør trolig ingen andre heller, hvis Armstrong slår til i morgen igjen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken