RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Eplekjekke LSK tente Vålerenga

Sist oppdatert:
Christian Grindheim og Vålerenga ble ekstra tent etter å ha sett LSK-spillerne love seier i nabofeiden.

SE OGSÅ SAMTLIGE MÅL FRA RUNDEN!

ÅRÅSEN (Nettavisen): Heinz Müller og Kasey Wehrman var blant de spillerne som lovet seier i forkant av «hatkampen» mot naborival Vålerenga – en garanti de fikk kastet rett tilbake i fleisen etter et drøyt kvarters spill.

Da hadde Vålerenga kjørt over Lillestrøm, vunnet alt av nærkamper – og virkelig vist seg som det laget som ville vinne krigen. Premien? 1-0 ved Morten Berre – et resultat som sto seg kampen ut.

- Det tente oss ekstra at Lillestrøm var ute i avisen i forkant og sa at dette skulle gå greit, innrømmer Christian Grindheim.

Vålerenga mest tent
Hvis det er medisinen som skal få Vålerenga til å gå opp et ekstra gir i tiden fremover, er det bare å jage ut noen lokale sportsjournalister, og be dem plukke ut den mest offensive i hvert av de lagene VIF møter fremover. Så godt fungerte oppskriften mot Lillestrøm, at man tidvis kunne være friste til å tro at Oslo-lagets kokk hadde hatt mer enn hvitløk, chili og wasabi i grytene på Valle den siste uka:

Tempoet var høyere, bevegelsen større og vinnerviljen langt sterkere enn hos de gulkledte – i det hele tatt, Vålerenga ville vinne, de gjorde det og fortjent var det. I førsteomgang vant ikke Lillestrøm en eneste andreball, og selv med et dobbeltbytte i pausen, klarte aldri romerikingene å ta igjen bortelaget.

- Ubeskrivelig godt, og fullt fortjent, mener Christian Grindheim, som selv tok seg tid til å sparke litt tilbake til sine motstandere.

- Lillestrøm var tafatte i dag, de har ingen hundredeprosentsjanser, og det er for dårlig. Kanskje tok de ut alt i cupen, mens vi tok det rolig mot Mjøndalen, spør han frekt med et lurt smil om munnen.

Samme som i fjor
I skrivende øyeblikk har Vålerenga så godt som identiske resultater på sesongens ti første kamper som de ti første i fjor. På denne tida i fjor hadde Oslo-laget tolv poeng på ti kamper, og 9-10 i målforskjell. I år står de med like mange poeng, og 8-10 i målforskjell. I fjor ble det bronse, men slike sammenligninger er trener Petter Myhre lite interessert i å høre om.

- Å prate om en plassering (i toppen) er meningsløst nå.

Likevel gledet han seg over Vålerengas beste kamp for sesongen.

- Måten vi gjennomfører kampen på er årsbeste.

- Christian (Grindheim) er i storform, men i dag ønsker jeg først og fremst å fremheve hele laget.

Planlagt scoring
Etter kampen kunne for øvrig Morten Berre fortelle at scoringen kom på et innøvd trekk.

- Det er meningen at jeg skal komme løpende inn på slike stusser, forteller den gamle Tysklands-proffen, som ikke var klar over at han hadde slått luftens baron Arild Sundgot på vinnermålet.

- Gjorde jeg? Det hadde jeg ingen anelse om. Jeg bare løp inn og aner ikke hvem som var rundt meg, smiler Berre, VIF-spiss for første gang denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere