RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EPT-finalen har startet

Jeg har nettopp kommet meg gjennom spilledag 1A, og er utslitt.

Det har gått i ett siden jeg kom hit. Jeg landet i Monte Carlo på mandag, og brukte mesteparten av dagen på å spille kinapoker med mine lagkamerater i PokerStars, Greg Raymer og Joe Hachem. Jeg kom til tirsdagen og en hel dag med intervjuavtaler med bare to timers søvn. Jeg forsøkte (og feilet med) å virke smartere enn Joe i intervjuene. Tirsdag kveld hadde vi en liten oppvarming med en medieturnering, og jeg endte opp med masse skandinaviske journalister ved mitt bord.

Spillet på onsdag startet med 15.000 i sjetonger, og et utrolig felt med spillere, delt inn i to dager med rundt 325 spillere hver. Halvparten av spillerne vant sine seter via PokerStars, så jeg vet at de kommer til å være unge, raske og løse. Dagen startet ganske bra, og jeg holdt meg på 15.000 de første tre timene. Så kom en stor hånd, jeg satte min motspiller på essepar på hånden og bordet som kom var veldig skremmende for et essepar (jeg hadde A-3). Jeg bestemte meg for å forsøke å ta potten fra ham, vel vitende om at han hadde ess og at han ville legge hånden. Men likevel synte han meg, så jeg bløffet meg ned til rundt 6.000 i sjetonger og tilbrakte de neste tre timene mellom 4.000 og 8.000 i sjetonger.

Endelig, på det siste nivået før middagspausen, fant jeg rytmen, fikk noen hender og dro i land noen store bløffer. Jeg bygde sjetongstakken til 32.000 – alt gikk bra helt til den siste hånden på dette nivået. En spiller høynet meg, jeg så ned på et kongepar, og re-høynet. Motspilleren satte med all in, og jeg synte. Han snudde over to knekter, og da bordet kom med en knekt, måtte jeg ta middagspause med 20.000 i sjetonger.

Under pausen var jeg opprørt over uflaksen, men jeg hadde en og en halv time å komme meg på, og brukte etterpå mesteparten av kvelden på å holde meg rundt 20.000. Mot slutten av natten hadde jeg bygd stakken opp med en stor bløff, mot den samme motspilleren jeg forsøkte å bløffe vekk fra essene. Han høynet til 12.000 og jeg synte fra knappen med 4-6 i ruter. Floppen kom med K-2-3. Motspilleren min sjekket, og jeg bød 1.500. Han høynet til 4.000. Magefølelsen min sa meg at han ikke kunne slå konger. Derfor synte jeg, og så kom en knekt på turn. Motspilleren sjekket, i likhet med meg, og på river kom 4, og motspilleren sjekket igjen. På dette tidspunkt hadde jeg satt motspilleren på damepar, tierpar eller A-Q. Jeg bestemte meg for at han ville legge alle disse hendene, så jeg bød 6.500. Han tenkte og tenkte i en evighet, og vi snakket en stund før jeg fikk snakket ham til å legge sine to damer. Sjetongstakken min hadde vokst til 37.000 da ett nivå gjensto.

Det siste nivået startet halv tre på natten, og var katastrofalt. På dette tidspunktet var jeg tom og veldig trøtt. Jeg tok noen dårlige avgjørelser som kostet meg 14.000 i sjetonger i løpet av halvannen time. Så nå går jeg til sengs med 23.000 i sjetonger mens snittet er på rundt 29.000.

Dag to blir flyttedag for meg. Jeg må doble opp tidlig, for å kunne spille effektiv poker, så jeg må finne en hånd eller skape en for å få flere sjetonger og bli en faktor i denne turneringen.

Chris Moneymaker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere