Gå til sidens hovedinnhold

- Er dere med eller mot oss?

Harry Kewell klaget. Så ødela han mye selv.

GHANA-AUSTRALIA 1-1:

Han satt bare på benken i Australias første kamp i VM, mot Tyskland.

Men la det ikke være tvil – Harry Kewell er sammen med Tim Cahill Australias største stjerne - og mange var spent på om den tidligere Liverpool-spilleren kunne redde laget mot Ghana. Spesielt etter at han i et følelsesladet øyeblikk tidligere i uka, manet journalistene til å jobbe for å støtte laget.

Han var irritert over overskrifter som fastslo at spillerne uansett innsats i VM, kom til å sitte igjen med en masse penger. Han var irritert over at de prioriterte intervjuer med ghanesere som fastslo at de kom til å knuse Australia.

- Er dere med oss eller mot oss, freste Kewell.

Litt på samme måte som Åge Hareide forsøkte seg på som norsk landslagstrener.

- Det er en skam at dere angriper oss. Dere burde være her for å støtte oss. Dere burde prøve å få oss i godt humør. Dere burde prøve å hjelpe oss med å prestere sånn at vi kan gjøre nasjonen stolt, fortsatte han.

Tidlig dusj
Lørdag ble det imidlertid Kewell som ødela mye mot Ghana.

Australia ledet 1-0 etter Brett Holmans tidlige scoring da Jonathan Mensah dunket til fra ti meter. På streken sto Kewell, men han sto med armene ut til siden og brukte dem til å blokkere skuddet. Det er ulovlig, og dommeren hadde ikke noe valg. Rødt kort til Kewell. Straffe til Ghana, og Asamoah Gyan sørget for 1-1.

Les også:Kewell: Ja, det var straffe

Til tross for flere store sjanser til begge lag så ble det ikke flere mål i kampen.

Her kan du se hvordan kampen var fra minutt til minutt.

Australia i trøbbel
Det betyr at det meste er åpent i gruppa, men at det skal mye til om Australia skal avansere til 8. delsfinale.

Ghana leder med fire poeng, Tyskland og Serbia har tre, mens Australia har ett poeng.

I siste kamp møtes Tyskland og Ghana, mens Australia møter Serbia. Det kan fort bety at Ghana kastet bort sitt avansement da de ikke klarte å avgjøre med én mann mer mot Australia. Taper de mot Tyskland ligger nemlig veien åpen for Serbia.

Både Ghana og Australias spillere virket veldig skuffet da dommeren blåste av lørdagens kamp. Australia hadde blant annet flere store sjanser til å avgjøre kampen selv om de spilte med én mann mindre, og tenkte nok etter kampen på hvordan Sør-Afrika-VM hadde vært om de ikke hadde fått utvist spillere i begge sine to første kamper.

PS. Australia får tilbake Tim Cahill mot Serbia. Han fikk bare en kamps utestengelse etter sitt røde kort mot Tyskland.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken