Gå til sidens hovedinnhold

- Er det lov å si det?

Gutten med solbrillene kjører hår på brystet-stil.

Etter at Tord Asle Gjerdalen gikk inn til VM-bronse på femmila i Holmenkollen i 2011, har vi sett lite til gutten med solbrillene.

Forrige sesong ble ødelagt av sjukdom, og på den nasjonale åpningen på Beitostølen havnet han langt bak på resultatlistene.

Nå er 29-åringen klar for å vise seg fram igjen. Han er en av seks norske herrer som er tatt ut til å gå Tour de Ski, og målet er intet mindre enn pallplass sammenlagt.

- Jeg vil på pallen. Er det lov å si det?

Den ambisiøse planen er imidlertid på ingen måte grunnløs. Da Gjerdalen var med til Tour de Ski i 2007/2008, ble han beste nordmann på en fjerdeplass sammenlagt.

Langrennsveteranen Anders Aukland sier til Nettavisen at han tror Gjerdalen kan overraske.

- Det er nok bare Petter av de norske som kan være med helt i toppen, men jeg tror at også Gjerdalen kan hevde seg.

- Har noe der å gjøre
Etter den tunge sesongstarten hadde Gjerdalen i utgangspunktet lagt fra sa håpet om å få gå Tour de Ski.

- Jeg hadde egentlig ikke forventa det med tanke på sesongstarten, men jeg mener bestemt at jeg har noe der å gjøre, sier han til Nettavisen.

Jula har blitt brukt til å spisse formen.

- Jeg har en klar plan på å heve meg fram mot Tour de Ski, men jeg skal sørge for å unne meg litt julehygge, også, forteller han.

Vil ikke bli voksen
I tillegg til å være langrennsløper på heltid, studerer Gjerdalen medisin på deltid. Han presiserer at han vil la pensum ligge hjemme når han deltar i Tour de Ski.

- Jeg er ikke student på vinteren og studerer bare på deltid på våren, så det tar langt tid å bli ferdig. Jeg har fullført fem år og har litt over to igjen, men jeg stresser ikke med å bli ferdig. Jeg har ikke noe hastverk med å bli voksen. Å være skiløper er bare lek og moro, sier han muntert.

Da er det kanskje ikke rart hvor mye han gleder seg til å gå Tour de Ski.

- Som en unge!

LES FLERE SAKER FRA 2012:

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!