Gå til sidens hovedinnhold

Er det mulig?

Uttrykket «bom, bom, bom» har fått en helt ny dimensjon.

HTML EMBED

Selv om vi her i Norge sjelden hører mye om fotballen på Færøyene, har de faktisk både ball og fotballsko på den lille øya til vest for oss også.

Det kan imidlertid stilles spørsmålstegn ved hvor godt våre naboer benytter seg av utstyret de har tilgjengelig.

Under en kamp i toppdivisjonen denne uken, presterte nemlig topplaget EB/Streymur noe helt spesielt, men med et noe negativt fortegn.

Fire strake
Klubben misset ikke én, ikke to, men tre straffer i ordinær spilletid. Straffene kom til og med på rekke og rad i løpet av 28 minutter i oppgjøret mot HB Torshavn.

Se straffemissene, samt høydepunkter fra kampen, i videovinduet øverst i artikkelen.

Først ble Alex Dos Santos' straffe reddet av keeper Marcin Dawid, deretter misset Gert Hansen målet fra krittmerket, før Arnbjørn Hansen traff stolpen rett før pause.

Med tanke på at EB/Streymur også misset straffe i sin forrige kamp mot NSI Runavik, måtte laget gå i garderoben med totalt fire strake straffemisser i bagasjen.

Av 30 straffer i den færøyske toppdivisjonen denne sesongen har hele ni blitt reddet eller gått utenfor. Det tilsvarer nesten 30 prosent av skuddene fra krittmerket.

Vant lett
Men til tross for alle straffemissene, skulle det likevel bli en lystig kveld for EB/Streymur, som denne sommeren skal forsøke å kvalifisere seg til Europaligaen.

For selv om HB Torshavn tok ledelsen tidlig i oppgjøret, selvfølgelig på straffe, så utlignet vertene ved Gert Hansen innimellom alle straffene.

I løpet av andre omgang sørget Arnbjørn Hansen for at sluttresultatet til slutt ble 3-1 til EB, etter at han besørget to scoringer.

Dette betyr at den færøyske klubben nå ligger som nummer to i den hjemlige serien, to poeng bak topplaget B36 Torshavn.

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk