SOGNSVANN (Nettavisen): I det som skulle være ett av sesongens siste skihopp for Anders Jacobsen, skjedde det som ikke skulle skje.

28-åringen falt i skiflygingsbakken i Planica, og skadet kneet stygt. Nå kan det ta over et halvt år før ett av Norges gullhåp i Sotsji-OL er tilbake i hoppbakken.

Nettavisen møter Jacobsen og de andre norske hopperne i forbindelse med presentasjonen av sesongens norske landslag.

For langtidsskadet til tross - Anders Jacobsen er fortsatt på hopplandslaget. Og han ser positivt på neste sesong.

- Man må prøve å se fordeler med det meste. Det er klart det optimale ville ha vært å ha en god ressursperiode og starte der man var når sesongen avsluttet. Men nå får jeg en annen tilnærming. Jeg får vanvittig mye fysisk trening. Jeg kommer til å være sterk når jeg begynner å hoppe igjen. Jeg har god erfaring og trenger ikke alle de sommerhoppene, sier Jacobsen til Nettavisen.

- Det er kjedelig når man har «fightet» seg tilbake igjen og nå må begynne fra scratch, men det blir en ny utfordring som er overkommelig, og som man kan takle. Det blir en annen tilnærming, man må tenke litt annerledes enn hva man har gjort før, og det er jo gøy. Det er kanskje ikke optimalt, men jeg synes det er litt gøy å gjøre det på en annen måte, sier Jacobsen.

Comebackspesialist
Landslagstrener Alexander Stöckl er sikker på at Jacobsen kan komme sterkt tilbake.

- Er det noen som klarer det, så er det Anders. Han er en «comebackspesialist», sier Stöckl til Nettavisen.

Østerrikeren tror det viktigste for Jacobsen blir å være tålmodig.

- Det er vanlig at det tar seks måneder med en sånn skade, før han kan ha full belastning på kneet. Det er viktig at han tar det rolig og ikke blir for ivrig. Hvis han klarer det, så er det mulig å starte med hopping i november. Og det er nok tid for å komme tilbake, sier Stöckl.

28-åringen er enig med sin trener at han må prøve å holde igjen.

- Jeg håper jeg skal klare å holde igjen. Det blir litt av jobben til Alex og støtteapparatet generelt. Dra meg litt baklengs i ørene. Det blir vanskelig, for etter hvert kommer ting til og kjennes bra ut, og da vil jeg bli giret på å ta igjen de andre. Så da blir det viktig å holde igjen, sier Jacobsen.

Trodde karrieren var over
Jacobsen innrømmer at han er glad for at han får sjansen til å komme tilbake. For han var ikke veldig optimist under fallet i skiflygingsbakken i Planica.

- Hva tenkte du da du falt?

- Jeg trodde at jeg hadde vridd i filler hele kneet. Jeg tenkte at «det var den hoppingen», nå må jeg finne på noe annet. Det var det jeg tenkte først, fordi det var så ubeskrivelig vondt. Jeg følte at jeg roterte helt rundt, mens kneet sto stille. Så jeg trodde løpet var kjørt da, men så fikk jeg fort svar på at kneet fortsatt henger sammen og jeg antakeligvis hadde tatt korsbånd, leddbånd og menisk, og det var det som var realiteten, forklarer Jacobsen.

Skaden gjør at 28-åringen nå får tid til å fokusere på andre ting enn kun fysisk trening.

- Jeg hadde en plan i sommer om hva jeg skulle jobbe med. Den planen går nå ut, men da blir det heller å jobbe mentalt i stedet. Det kan være vel så viktig. Den mentale biten kan være veldig viktig når det kommer til press, sier Jacobsen.

Jacobsen er fortsatt ikke operert for kneskaden, men skal etter planen opereres uken etter 17. mai.