RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette den nye Hushovd?

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Profflag ligger langflate etter dansk 18-åring.

Søndag vant Mads Würtz Schmidt juniorenes Paris-Roubaix. Angivelig kjemper Garmin-Barracuda, Omega Pharma Quick Step og Team Saxo Bank allerede om ungguttens underskrift.

Randers-junioren fylte 18 år den 31. mars, men er spådd en lysende framtid på sykkelsetet.

- Vi ser dem i yngre og yngre alder. Talentutviklingen er så velutviklet i mange land nå, så det er ikke noe poeng i å vente til rytterne er 24-25 år. Men den styrken han har nå, kan han sykle på det høyeste nivå allerede om to år, sier Johnny Weltz i Garmin-Barracuda til tv2sporten.dk.

Skoleelev i Randers
Würtz Schmidt går fremdeles på Randers statsskole. Han går ikke engang på idrettslinjen - men har fått et opplegg som er tilpasset sykkelkarrieren hans.

Han er i familie med tidligere verdensmester Jørgen Schmidt og tidligere bronsevinner i juniorklassen, Lotte Schmidt. Også foreldrene har aktive sykkelkarriere bak seg.

Som 17-åring fikk han sitt store gjennombrudd på verdensscenen da han tok tempogull i junior-VM på hjemmebane i København.

I forkant snakket alle om David Edvards, men det var den lille lysluggen som tok gullet – fire sekunder foran James Oram.

Minner om Hushovd
Interessen tok for alvor av etter helgas utgave av Paris-Roubaix for juniorer. Dansken angrep på tøffe Carrefour de l’Arbe (et av de tøffeste brosteinspartiene) 15 kilometer fra mål, og ankom velodromen i ensom majestet.

Med tempostyrken og seier i Paris-Roubaix i ung alder, er han ikke langt unna Thor Hushovds meritter i ung alder.

Sørlendingen vant tempogull i U23-VM som 20-åring, og vant også Paris-Roubaix og Paris-Tours det året. Prestasjonene sendte ham ut i proffenes rekke i franske Crédit Agricole. Fram til han nærmet seg 30-årene, livnærte nordmannen seg som sprinter.

Men de siste årene har han vendt tilbake til klassikerne og endret fokus som rytter.

Blir invitert til Belgia
Ser man på uttalelsene etter søndagens triumf i Roubaix, vil ikke Würtz Schmidt ha noen problemer med å følge etter Hushovd ut i proffverdenen – når tiden er moden for den slags.

- Det er ikke et sykkelritt man vinner på grunn av tilfeldigheter, påpeker Brian Holm i Omega Pharma-Quick Step.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRENNHET: Mads Würtz Scmidt presenterte seg for verden da han tok tempogull på hjemmebane i Junior-VM i fjor. Her er han på pallen sammen med James Oram og David Edwards.
BRENNHET: Mads Würtz Scmidt presenterte seg for verden da han tok tempogull på hjemmebane i Junior-VM i fjor. Her er han på pallen sammen med James Oram og David Edwards.

Og avslører at det vil bli opprettet kontakt mellom partene i løpet av kort tid.

- Jeg har som oppgave å følge med på unge talenter som kan rekrutteres til Quick Step, og har tenkt å invitere Mads Würtz Schmidt på en treningssamling vi holder etter Tour de France for rundt 10 utvalgte talenter, sier Holm til tv2sporten.dk.

Det var en lignende samling norske Vegard Robinson Bugge deltok på i løpet av fjorårssesongen.

Wurtz: - Dette laget drømmer jeg om
Men det er flere lag fra WorldTouren som nå forsøker å innynde seg hos 18-åringen.

- Jeg så ham allerede under fjorårets VM, og har fulgt med ham siden. Etter at vi så at han også kan kjøre fellesstart, er det opplagt at vi kommer til å prøve å få til noe, sier Weltz i Garmin-laget.

Hovedpersonen selv avslører overfor tv2sporten.dk at det er et lag at det er ett bestemt lag han selv drømmer om å sykle for:

- Team Saxo Bank. Å kunne kjøre for et dansk lag, er en stor drøm for meg, sier han og legger til:

- Det kommer nok en del tilbud etter disse resultatene. Jeg skal sette meg ned og se på det sammen med folk som hjelper meg. Det er selvsagt en drøm for meg å bli profesjonell sykkelrytter.

PS! Markus Hoelgaard fra Sandnes gjorde det også strålende under juniorenes Paris-Roubaix og tok 5.-plassen i rittet. Les mer her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere