RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX

Er dette dommertabber?

Sist oppdatert:
Spillere og trenere stod i kø for å skjelle ut dommerne i helgen.

I videovinduet over kan du se tre kontroversielle dommeravgjørelser fra de to siste rundene. På lenken under har vi samlet til sammen 24 omdiskuterte situasjoner:

De tvilsomme dommeravgjørelsene.

FÅ FXTV PÅ MOBIL

Aldri før har dommerne fått så mye kjeft som de har fått denne sesongen. Gang etter gang har spillere og trenere hudflettet kamplederne for deres prestasjoner på banen.

- Så som så
Etter helgens runde var hylekoret i gang igjen.

- Dette (Svein-Erik Edvartsen) er den svakeste dommeren jeg har opplevd siden jeg debuterte i eliteserien, sa Magne Hoset til TV 2 Nettavisen etter Tromsø - Molde.

- Dette var vår egen skyld. Men når det er sagt, så har dommeren dømt mye bedre før. - Dette er ikke basketball, sa Henning Berg til TV 2 Sporten etter at Espen Hoff ble avblåst av Svein Oddvar Moen rett før han satte ballen i nettet.

Heller ikke HamKam var spesielt fornøyde med dommer Øyvind Alapnes. - Den siste straffen var en katastrofe, raste trener Frode Grodås etter 1-2-tapet for Viking.

Også Fredrikstad-spillerne var forbannet på dommer Kjell Alseth etter 1-3 mot Brann. Raymond Kvisvik mener nivået på norske dommere ikke er all verden.

- Generelt sett synes jeg dommerstanden er så som så, og det tør jeg si. Så får jeg heller få refs, sier FFK-vingen.

- Bra nivå
Dommeransvarlig i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, har merket seg kritikken dommerne har fått, og han ser ikke bort fra at deler av den kan være berettiget.

- Vi har en viss forståelse for at en kan diskutere enkeltavgjørelser i så tette kamper, men så langt har ikke dommerne reagert på det som har skjedd, sier han til TV 2 Nettavisen.

Pedersen tror at mye av kritikken kommer av frustrasjon hos spillere som vil flytte fokus bort fra seg selv. Selv synes han ikke at nivået på norske dommere er blitt noe dårligere.

- Absolutt ikke. Nivået er jevnt bra, det. Men som jeg sa, så kan enkelttilfeller, som spillere og trenere oppfatter annerledes, diskuteres, sier den tidligere toppdommeren.

NFF følger dommerne sine tett opp, og når enkelte dommere opplever flere kontroversielle situasjoner på kort tid, tar de en prat med dem. Pedersen er opptatt av at de bedømmer dommerne på bakgrunn av hele kamper og ikke enkeltsituasjoner som kan være feil.

- Men ingen må tro at vi holder en hellig hånd over dommerne og lar dem dømme uansett, sier dommersjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere