RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette Englands fremtid?

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Keane, Wisdom og Berahino?

Det er ikke måte på hvor dårlig engelsk fotball plutselig er. Noen mener at VM-nedturen mot Tyskland kunne sees allerede i Mesterligaen denne sesongen - da alle de engelske lagene ble slått ut før semifinalene.

Men det skal understrekes at det ikke står ille til med fotballen på balløya.

Det er nemlig bare én snau måned siden det engelske U17-landslaget vant EM etter å ha slått selveste Spania i finalen. Det var Englands første tittel for aldersbestemte landslag siden 1993 da spillere som Paul Scholes, Gary Neville, Nicky Butt, Robbie Fowler og Sol Campbell var blant unggutta som vant U18-EM.

Nå er det imidlertid en ny generasjon spillere på vei fram. Det er en ny Keane fra Manchester United, Coady og Wisdom fra Liverpool og Wickham fra Ipswich, og de slo et Spania med spillere fra storklubbene Barcelona og Real Madrid.

Mest skryt fikk kanskje likevel Chelseas Nathaniel Chalobah, som bare 15 år gammel storspilte mot gutter som var ett og to år eldre enn seg selv.

- Engelsk fotball får mye kritikk for at vi ikke produserer nok kvalitetsspillere selv, så det er godt å se at ting fungerer bra på dette nivået, sa trener John Peacock etterpå til BBC.

- Det er ingen garanti for at denne gruppen med spillere vil prestere like bra som Scholes, Neville og Campbell, men de har alle sjanser. Sist vi hadde en gruppe som denne på vei gjennom var i 2003. Da ble vi slått i semifinalen av Portugal med spillere som Aaron Lennon, James Milner og Tom Huddlestone, fortsatte Peacock.

Her kan du lese BBCs korte presentasjon av alle U17-spillerne som ble europamestere i mai.

PS. Det var Wickham og Wisdom som scoret målene for England i EM-finalen da de snudde 0-1 til 2-1-seier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere