Gå til sidens hovedinnhold

Er dette Italias neste sykkelstjerne?

24-åring har vunnet på bestilling i oktober.

Italienske Diego Ulissi har hatt en fantastisk høst.

24-åringen som er to ganger juniorverdensmester vant Milano-Torino, Coppa Sabatini og Giro dell’Emilia i løpet av ti dager. Det lar seg høre i sykkelgale Italia.

De siste årene har nemlig italienerne slitt med å få til det helt store i klassikerne. Enrico Gasparotto vant riktignok Amstel Gold Race i fjor, men sett under et har den italienske innsatsen vært under det man kunne forvente av støvellandet.

Les også: Stjernene fikk stryk i historisk ritt

Trenes av klassikerstorhet
En vanvittig høst til tross, Ulissi innser at han fortsatt ikke er helt i verdenstoppen.

- Jeg er den første til å innse at jeg fortsatt har noe å gå på, sier Ullisi til Gazzetta dello Sport ifølge cyclingnews.com.

- Men jeg har gjort store fremskritt denne sesongen, og jeg vil fortsette slik. Jeg har Michele Bartoli (tidligere klassikerkonge) nær meg og han gjør at jeg trener veldig hardt. Jeg er sikker på at det vil bære frukt.

24-åringen vant en etappe i giroen i 2011, men har fortsatt til gode å leve opp til de enorme forventningene som kom etter verdensmestertitlene i 2006 og 2007.

Glad sesongen er over
2013-sesongen har likevel vært hans klart beste, og på CQ-rankingen (som tar utgangspunktet i den gamle verdenscupen) er Lampre-rytteren rangert som nummer 20.

Etappeseier i Polen rundt, en andreplass i Vuelta a España og de tre seirene nå på høsten har gjort sesongen meget vellykket. Likevel er Ulissi glad den nå er ferdig.

- Er det synd at sesongen er over? Nei, det er mye bedre på denne måten. Jeg er veldig sliten. Det er tid for å hvile og ta seg en ferie.

Kommentarer til denne saken