Er dette LSKs nye juvel?

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

- Vi er veldig fornøyd med at han er hos oss, sier Henning Berg.

12.03.09 10:47

En fjorårssesong fylt med svake resultater på banen er for lengst historie på Åråsen. Nå venter Tippeligaen 2009 for Lillestrøm med fjorårets redningsmann Henning Berg i sjefsstolen.

En 12. plass i 2008 var det ingen i LSKs trofaste supportergruppe Kanari-fansen som var fornøyd med. Nå er det unggutta som må dra mye av lasset på Åråsen. Stortalentet Stian Ringstad (17) ble hentet fra 2. divisjonsklubben Eidsvold Turn til Lillestrøm foran sesongen, og har vært meget solid for gultrøyene i vinterens treningskamper. Nå er han klar for å hevde seg i Norges øverste divisjon.

- Det har vært en tøff overgang, men jeg føler jeg har klart det greit, sier Ringstad til Nettavisen.

Fikk Lund-stipend
Unggutten har gått gradene opp i aldersbestemte landslag. Ringstad spilte ni G16-landskamper, og har også scoret to mål på elleve opptredener for G17-landslaget. I 2007 fikk han også Tom Lund-stipendet. Det stipendet går til spilleren som regnes som den mest talentfulle spilleren i Akershus.

- Alt har gått veldig fort. Jeg ble kastet rett ut i det, og ikke minst treningsmengden har vært langt større enn jeg har vært vant til, sier Ringstad om sine første måneder i Lillestrøm.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Ringstad var vant til å spille en mer offensiv rolle i Eidsvold Turn, der han vanligvis bekledte en vingposisjon eller angrepsspiller. Nå skal han stoppe Tippeligaens beste kantspillere. Den utfordringen tar han på strak arm.

- Det var veldig uvant å spille back i starten, men det går bedre og bedre ettersom jeg blir tryggere på plassen.

- Men ville du helst hatt en mer offensiv rolle, slik du hadde før?

- Nei, jeg synes det er en meget spennende posisjon. Har jo ikke så mye erfaring, men den vil komme.

God vinteroppkjøring
Ringstad ble i vinter en del av et lag som er i en omstillingsprosess. Etter den miserable fjorårssesongen trengtes det nye grep, og Henning Berg fikk selskap av Frode Grodås, Petter Belsvik og André Bergdølmo i trenerteamet. Den gamle LSK-bautaen Torgeir Bjarmann er også tilbake i klubben som sportslig administrativ leder.

i 2009 har LSK fem seire på åtte treningskamper, og Ringstad har bekledt venstrebacken fast for gultrøyene. De gode resultatene i vinter gjør at unggutten er positiv til sesongen 2009.

- Jeg tror LSK vil reise seg. Vi skal ikke gå rundt og snakke om medaljer, men vi blir blant de fem-seks beste. Lillestrøm vil igjen stabilisere seg som et av de beste lagene i norsk fotball.

- Hva har Henning Berg betydd for utviklingen din i klubben?

- Henning er utrolig dyktig. Han er veldig god på det å få spillerne til å føle seg inkludert. Trenerteamet er utrolig bra, og det er veldig positivt for oss unggutta i klubben.

Ringstad legger ikke skjul på sitt langsiktige mål.

- Jeg vil først og fremst etablere meg på aldersbestemte landslag. Men den store drømmen er jo selvfølgelig å én dag spille på A-landslaget.

Kan også spille kant
Henning Berg har god erfaring med å bygge opp en klubb med lite ressurser og unge spillere slik han gjorde det i Lyn fra 2005 til 2008. Berg viser stor tillit til de yngre spillerne i troppen, og er ikke redd for å gi tenåringene mye ansvar på banen. Nå er han glad for at Ringstad er en del av troppen.

- Jeg er veldig fornøyd med at han er hos oss. Jeg tror Stian vil utvikle seg godt i Lillestrøm, sier Berg til Nettavisen.

LSK-treneren synes han har klart overgangen til backposisjonen godt.

- Jeg synes Stian har fungert bra på backen. Han har fått mye tillit i vinter, og har vist seg den tilliten verdig. Stian kan jo også spille mer offensivt på venstresiden i en kantposisjon. Han har utviklet seg, og jeg synes han har blitt bedre defensivt siden han kom til klubben. Han har et meget bra venstrebein.

- Hvor langt kan Ringstad nå?

- Det er vanskelig å si, men han er en spennende spiller. Nå er jeg bare fornøyd med at han fortsetter utviklingen i klubben. Tida vil vise hvor langt han når.

- Urealistisk
Nettavisen tror LSK vil heve seg kraftig fra i fjor og tipper gultrøyene på en 4. plass i årets Tippeliga.

- Hva tror du selv?

- Vi har en ny spillestil som vi må jobbe inn. Vi kommer til å variere i prestasjonene, og det kommer til å ta tid før vi blir stabile. Men vi har en bra sammensetning av troppen. Vi må utvikle hver enkelt spiller videre. Men det er ingen tvil om at vi kommer til å være et av de bedre lagene når vi spiller på vårt beste.

Tøff start
Lørdag setter sesongen i gang for gultrøyene. Men noen enkel oppgave blir det definitivt ikke - på Telenor Arena venter regjerende seriemester Stabæk på Bergs mannskap.

- Vi gleder oss selvfølgelig. Vi skal vise oss frem mot seriemesteren. Stabæk har mistet noen nøkkelspillere, men de har også fått Espen Hoff og japaneren Daigo Kobayashi. De er begge gode spillere.

- Hvem vinner Tippeligaen 2009?

- Mine forhåndsfavoritter er Stabæk og Rosenborg, avslutter Berg.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag