*Nettavisen* Sport.

Er dette nok til Tour de France-billett?

Foto: (AFP/Scanpix)

Marcel Kittels la inn sterk søknad foran fransk rittdirektør i Oman.

20.02.12 11:19

Rabobank og Vacansoleil-DCM er allerede klare i kraft av sin posisjon som WorldTour-team.

Nederlandske De Telegraaf tror også at Project 1t4i slipper igjennom nåløyet når arrangørens frikort deles ut i etterkant av Paris-Nice. Dermed kan det bli tre bidrag fra treskolandet når rittet starter i Liége den 30. juni.

Mandag skriver avisen blant annet «den endelige bekreftelsen har ikke kommet, men mellom linjene var budskapet klart». Da tenker de på Marcel Kittels to etappeseirer i Tour of Oman, foran øyenene på Tour de France-direktør Christian Prudhomme.

- En flott utfordrer til Mark Cavendish, uttalte Prudhomme fra podiet i Oman ifølge avisen.

Det var ikke noe enkelt felt 23-åringen hadde å bryne seg på, heller. Mark Cavendish, André Greipel, Peter Sagan, Tyler Farrar, Matthew Goss og Tom Boonen var alle til stede. Etter at sprintfenomenet fra Isle of Man har tatt 20 etappeseirer på de siste fire årene, håper Prudhomme at noen av de nye sprintstjernene skal gi Sky-rytteren kamp til døra under årets Tour de France.

- Spenning gjør Tour de France enda mer fascinerende. Det er godt å se at Kittel klarer å følge opp de gode resultatene fra sitt første år som proffsyklist. Ryttere som ham og Sagan, men også Greipel har tatt steg i vinter, noe som kommer til å gjøre kampen om etappeseirene mer interessant, mener Prudhomme.

Project 1t4i kjemper om en av fire wildcards fra ASO for å få innpass til sommerens ritt. Laget blir flankert av de to tyskerne Kittel og John Degenkolb. I fraværet av tysk TV-dekning fra rittet, mener De Telegraaf at de to unge sprinterne er nok et godt argument for hvorfor ASOs valg vil falle nettopp på dem under utvelgelsen.

Hvem mener du bør inviteres til årets Tour de France? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.