Gå til sidens hovedinnhold

Er dette slutten, Mark Hughes?

Verken QPR eller Reading klarer å vinne fotballkamper.

QUEENS PARK RANGERS - READING 1-1:

To lag med en særdeles humørløs sesonginnledning møttes til dyst på Loftus Road på søndag:

Før kampen lå vertene QPR aller sist på tabellen, med tre uavgjorte, seks tap og ikke en eneste seier så langt i ligaen.

For motstanderne Reading var ikke historien så mye mer lystbetont, for laget hadde bare ett poeng mer enn QPR før oppgjøret på Loftus Road - og heller ikke Reading hadde vunnet en eneste kamp så langt i sesongen.

Press på managerne
Derfor ble det i engelske medier før kampen snakket om at den manageren som gikk tapende ut av søndagens oppgjør, ville være den første som fikk fyken i årets Premier League-sesong.

Tre poeng var rett og slett livsviktig for både QPR-manager Mark Hughes og Reading-sjef Brian McDermott.

Men når to lag ikke klarer å vinne fotballkamper, ender det ofte uavgjort i fotball. Så også søndag ettermiddag.

QPR kom tilbake etter at Reading hadde tatt en tidlig ledelse, men klarte ikke å sette inn seiersmålet til tross for at vertene var nære ved flere anledninger i andre omgang.

1-1 betyr fattige fire poeng for QPR etter at over en fjerdedel av sesongen er unnagjort, og det spørs om resultatet er godt nok til at Mark Hughes får forlenget tillit i klubben - selv om laget faktisk kom seg forbi Southampton og vekk fra jumboplassen i Premier League med det ene poenget.

Av sine egne skal man ha det
Det er av sine egne man skal få det, tenkte Kaspars Gorkss kanskje, da han satte inn 1-0 for gjestene etter et drøyt kvarter.

Latvieren, som har over 100 kamper for QPR, scoret sitt mål på merkverdig akrobatisk vis på en retur etter at midtstopperkollega Sean Morrison hadde headet ballen i tverrliggeren. Gorkss fulgte opp med et horisontalt sykkelspark, og valgte å dempe feiringen foran fansen som var hans egne i tre sesonger.

Der og da så det stygt ut for QPR, som heller ikke leverte noen klassiker av en første omgang.

Da dommer Michael Oliver blåste av for pause svarte Loftus-publikummet med å pipe spillerne av banen, og det kan tenkes at Mark Hughes leverte noen alvorets ord til QPR-spillerne i garderoben.

QPR fikk betalt
I hvert fall var det et mer offensivt hjemmelag som kom ut til de siste 45 minuttene, og etter et visst press fikk laget betalt midtveis i omgangen.

Da var utskjelte Djibril Cisse på plass, og fra sju meter kranglet han ballen forbi Reading-keeper Alex McCarthy og inn i buret.

Men vi fikk altså ikke flere mål i kampen. QPR fikk flere store sjanser mot slutten av kampen, og sju minutter var det bare en meget god redning fra keeper McCarthy som hindret Adel Taarabt en scoring.

På overtid serverte Djibril Cisse ballen på et sølvfat til Bobby Zamora, som ikke fikk rent treff og avsluttet rett på keeper fra skrått hold.

Dermed endte kampen 1-1, og begge lag står fortsatt uten seier etter henholdsvis ti og ni spilte kamper i årets sesong.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken