Tom Dwan (22) fra Edison, New Jersey, USA, har de siste par-tre årene imponert stort med sitt pokerspill - både live og på internett.

Få hender er like imponerende som en han spilte mot den danske verdensmesteren Peter Eastgate i tv-serien High Stakes Poker, hvor alle spillerne må stille opp med minst 200.000 dollar av sine egne penger.

- Tom er sinnssykt god. Han er en av de beste. Jeg har spilt med ham selv, selv om det ikke var cashgame. Han er god i turneringer også, sier Annette Obrestad til Nettavisen.

Obrestad ble som kjent tidenes yngste vinner i World Series of Poker (WSOP) da hun i 2007 vant WSOP Europa i London.

Møtte essepar og tress
Hun er ikke i tvil om at Tom Dwan visste nøyaktig hva han gjorde da han satte i scene en av de råeste pokerbløffene du kan finne på YouTube.

Se videoen her:

HTML EMBED

Barry Greenstein åpnet potten med å høyne til 2.500 dollar. Han hadde A-A på hånden, den sterkeste starthånden som finnes i No Limit Texas Hold'em.

Tom Dwan synte med Q-10 i kløver, mens David Benyamine synte med 3-3, Eli Elezra med J-9, Ilari Sahamies med 7-6, Daniel Negreanu med K-4 i ruter, Peter Eastgate med 4-2 og Doyle Brunson med A-9 i kløver.

Et marerittscenario for Greenstein, selvfølgelig. Det lå 21.600 dollar i potten da floppen kom med kortene 2-10-2.

Eastgate valgte å checke med tress i toere, mens Barry Greenstein satset 10.000 dollar for å få informasjon om hvordan han lå an med sitt essepar.

- Aner ikke hva han driver med
Dwan, som med sitt tierpar hadde tredje beste hånd, høynet til 37.300 dollar. Dermed ble han kvitt Benyamine, Elezra, Sahamies og Negreanu.

- Jeg aner ikke hva han driver med. Han må vite at Barry har en hånd her, utbrøt ekspertkommentator Gabe Kaplan under sendingen til GSN.

- Det er mulig at noen har en toer, som Peter Eastgate, med så mange spillere i potten, så jeg skjønner ikke hvorfor Dwan byr så mye, forklarte Kaplan.

Både Eastgate og Greenstein synte Dwans bud, og dermed var det fortsatt tre spillere i potten da turnkortet kom. Eastgate og Greenstein checket etter at ruter 7 kom på turn.

- Dwan har den svakeste hånden av disse tre, konstaterte Kaplan.

Likevel bød Tom Dwan 104.200 dollar!

Veddet på at Eastgate var best
Peter Eastgate kastet sine tre toere, og satte sannsynligvis Dwan på en hånd som A-2, en av få mulige hender som ville slå ham.

Greenstein var ikke like villig til å kaste seg, men gjorde det etter nesten et minutts betenkningstid.

- Barry kastet den beste hånden, sa Eli Elezra.

- Nei, Peter hadde den beste hånden. Jeg er villig til å vedde på at Peter hadde den beste hånden, protesterte Tom Dwan.

Annette Obrestad er overbevist om at Tom Dwan visste at Peter Eastgate hadde tress.

- Han tenker vel at Eastgate ville raiset på flopp hvis han hadde hatt en sterkere kicker. Han vet jo at Greenstein sikkert sitter på et overpar, tror Obrestad.

Tom Dwan endte opp med å vedde 2000 dollar med Doyle Brunson på at Peter Eastgate hadde den beste hånden, noe dansken etter hvert også innrømmet at han hadde.

Inkludert veddemålet med Brunson tjente Tom Dwan dermed 95.500 dollar, eller cirka 620.000 kroner, på denne spektakulære bløffen.

Se mer High Stakes Poker på YouTube.