RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YouTube

Er dette tidenes miss i tysk fotball?

Sist oppdatert:
Jakub Blaszczykowski har i hvert fall sjokkert hele fotball-Tyskland.

Det var under oppgjøret mellom Borussia Dortmund og Freiburg i den tyske Bundesligaen i helgen at polske Jakub Blaszczykowski fikk en sjanse han strengt tatt burde omsatt i nettmaskene.

24-åringen ble spilt helt fri foran mål, og hadde all tid i verden til å trille ballen inn i det tomme Freiburg-målet. Men i stedet for å bare føre den med seg over streken, skjøt han høyt over.

- Vil nok minne ham på det
Bommen har vært det store samtaletema blant tyske fotballfans etter lørdagens kamp, og også Dortmund-trener Jürgen Klopp hadde sitt å si om den gedigne missen «Kuba» vartet opp med.

- Han får jo ingen straff for det, men vi kommer nok til å minne ham på dette minst to ganger i uken, sier treneren til tyske medier.

- Kanskje vi blir nødt til å vise ham situasjonen om og om igjen, slik at han faktisk skjønner at det går an å score derfra, spøker Klopp.

Også lagkameratene kommer med ett og annet stikk.

- Det kan skje med hvem som helst. Men nå er i hvert fall «Kuba» blitt kjendis på YouTube, sier midtbanespilleren Nuri Sahin om missen.

Sammenlignes med «tabbekongen»
I tyske medier blir kjempebommen sammenlignet med Frank Mills supertabbe fra 1986. Også Mill spilte for Borussia Dortmund, og satte ballen i stolpen fra to-tre meters hold på blank kasse.

- Jeg har bare en ting å si: Frank Mill er nok veldig glad for lørdagens bom. Dette går nok forbi ham som den største missen i tysk fotball, sier Dortmunds sportslige leder, Michael Zorc.

- Frank Mil har hatt sin tid. Nå kan han pensjonere seg om tabbekongen, fleiper Zorc.

Heldigvis for Blaszczykowski vant Dortmund kampen med 2-1 etter mål av Robert Lewandowski og et selvmål av Mensur Mujdza. Dette betyr at laget topper tabellen etter 13 serierunder.

Missen til Jakub Blaszczykowski kan du ser her!

Mens missen til Mill ser du i videovinduet under:

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere