*Nettavisen* Sport.

Er dette Tysklands nye Formel 1-stjerne?

Foto: Carlos Barria (Reuters)

Nico Rosberg kan følge i fotsporene til Sebastian Vettel og Michael Schumacher.

15.04.12 11:16

I fjorårets Formel 1-VM hadde tyske Sebastian Vettel så godt som avgjort det hele før sesongen var skikkelig i gang.

I løpet av de åtte første racene hadde tyskeren nemlig tatt seks seiere og to andreplasser, og ingen var i nærheten av å hente igjen forspranget som 24-åringen sikret seg.

Årets Formel 1-sesong, derimot, ser ut til å bli langt mer jevnt og spennende.

Søndag var det Vettels landsmann, Mercedes-føreren Nico Rosberg, som kunne juble over sin første seier i karrieren, etter det som var et dramatisk løp i Kinas Grand Prix.

Schumacher ut tidlig
Tyskeren, som er sønn av den finske Formel 1-vinneren fra 1982, Keke Rosberg, ledet riktignok fra start til mål, og var ustoppelig på veien mot hans aller første topplassering i Formel 1-sirkuset.

Men bak Rosberg var det full dramatikk.

Lagkameraten Michael Schumacher lå tidlig i ryggen på Rosberg, men på den 14. runden forsvant den tidligere verdensmesteren ut av løypa - etter at en av teknikerne ikke fikk festet en bolt på hjulet mens Schumacher var inne og fylte på drivstoffet.

Finske Kimi Raikkonen overtok etter hvert andreplassen, men syv runder før mål fikk også han trøbbel med dekket, og falt helt ut av toppkampen.

Vettel saknet mot slutten
Dermed var det opp til McLaren og Red Bull å kjempe om andreplassen.

Fjorårets verdensmester, Sebastian Vettel, lå an til å kapre den viktige andreplassen, men også han hadde dårlige dekk mot slutten.

Dermed ble han forbikjørt av både Jenson Button og Lewis Hamilton, som sørget for dobbelt McLaren - og dobbelt britisk - på pallen. Vettel måtte også se at lagkameraten Mark Webber tok ham igjen mot slutten, og dermed ble det femteplass på fjorårets Red Bull-verdensmester.

Men ingen kunne altså gjøre noe med Nico Rosberg, som kanskje kan overta den tyske dominansen i Formel 1-sirkuset etter kjørere som Vettel og Michael Schumacher.

- En utrolig følelse
På vei til seierspodiet spurte en forbløffet Lewis Hamilton om Rosberg i det hele tatt hadde kjørt forbi én eneste bil i løpet av dagen.

- Nei, gliste Rosberg, som startet i pole position og som altså holdt posisjonen helt inn til mål.

Seieren var samtidig Mercedes sin første siden 1955.

- En utrolig følelse. Jeg har ventet lenge på dette, sa Rosberg i seiersintervjuet etter løpet.

Han fortalte at han ikke hadde trodd at hans egen bil kunne gå så fort.

- Jeg visste at det ville gå fort, og at vi kunne være med å kjempe i toppen. Men jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra i dag. Jeg er fornøyd med farten, smilte den ferske Formel 1-seierherren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag