VIKING - TROMSØ 1-1:

- Vi må prøve å bygge på andre omgang. Jeg synes vi fortjente alle poengene ut i fra hvordan vi spilte da. Hvis vi kan fortsette sånn kommer vi til å ta mange poeng fremover, sier nyinnleide Stefan Gislason hos Viking til TV 2 etter kampen mot Tromsø.

Fra skuffelse til optimisme
Fjorårets sesong ble skuffende for Viking, som til slutt endte på en 10. plass i Tippeligaen. Det gjorde at Uwe Rösler var uønsket som trener, og han forlot klubben etter sesongen.

Optimismen var stor da Åge Hareide ble presentert som ny trener. Hareide har en imponerende merittliste som klubbtrener og er den eneste som har trent et lag til seriegull i både Norge, Sverige og Danmark.

Men så langt har Hareides inntreden vært alt annet enn en suksess.

Før onsdagens kamp mot Tromsø lå laget på 11. plass på tabellen med fire poeng på fem kamper, og det begynte dårlig også mot laget fra nord.

Håpløs tabbe
Like før pause sendte George Mourad Tromsø i ledelsen etter en håpløs feilpasning fra Vikings Indridi Sigurdsson. Mourad fikk fri bane mot Rune Jarstein i Viking-målet og scoret sikkert.

Etter pause hevet Viking seg, og spesielt én mann var svært delaktig.

Stefan Gislason ble leid inn fra Brøndby etter en prekær skadesituasjon på Vikings midtbane i månedsskiftet mars/april. Mot Tromsø viste han at det var et smart trekk.

Gislason spilte stadig bedre utover kampen, og etter 74 minutter sendte han publikum opp av setene. Et innlegg fra Vidar Nisja ble headet kontant i mål av islendingen, og utligningen var et faktum.

Gislason kunne toppet utligningsmålet og blitt den virkelig store Viking-helten, men han blåste ballen over mål da han kom på godt skuddhold rundt fem minutter før slutt.

- Jeg synes vi spiller en fin andreomgang. Vi får kjørt opp tempoet litt, men jeg savner flere crosser inn i feltet, sier Gislason til TV 2 etter kampen.

- Ett poeng ikke nok
Trener Åge Hareide var langt fra fornøyd med 1-1 og ett poeng.

- Vi ga dem et mål i første omgang, men jobbet hardt for å utligne. Likevel blir poengfangsten for tynn med bare ett poeng, det er ikke nok. Vi må satse på å skrape sammen tre poeng når vi spiller på hjemmebane, sier Hareide til TV 2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!